Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči konvencije SDP-a

Milanović ostavlja Linića po strani i okreće se novim ljudima u SDP-u?

sdp, glavni odbor
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
19.02.2014.
u 09:45

Prezentirat će se i knjižica “Pola puta” koja sadrži popis svih rezultata Vlade

Program izvještajne konvencije SDP-a, koja će se održati u subotu pod motom “Red, rad i rast”, vladajućima će poslužiti da u što boljem svjetlu prikažu dosadašnje dvije godine mandata te najave planove za iduće dvije. No zanimljivija je najava govornika koja reflektira aktualne odnose u vrhu SDP-a. Među njima neće biti ministar financija Slavko Linić, ali će biti ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Ovo govori da su ozbiljno narušeni Linićevi odnosi s premijerom Zoranom Milanovićem, kao i da premijer u Vladi i stranci računa na novu garnituru SDP-ovaca.

Važne teme

Kako doznajemo, SDP-ovcima će se u subotu obratiti predsjednik stranke premijer Milanović, potpredsjednica stranke i Vlade Milanka Opačić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, hrvatski član Europske komisije Neven Mimica te SDP-ovi koalicijski partneri. Objašnjenje zašto je uz ovakav izbor govornika i Hajdaš Dončić kao “obični” ministar dobio priliku govoriti na konvenciji glasi da se bavi iznimno važnom temom restrukturiranja javnih poduzeća. Na pitanje kako to da se onda Linić kao ministar financija neće obratiti skupu naš je sugovornik slegnuo ramenima. Neki u SDP-u ne ustručavaju se govoriti da je Linić izostavljen s popisa govornika zato što je u sukobu s premijerom Milanovićem koji se nakon afere Šegon, odnosno nakon što je premijer javnim pritiskom natjerao ministra financija da se riješi svog pomoćnika, no drugi ipak traže ljepša objašnjenja. Tako se spominjalo da se išlo samo na najvišu razinu izlagača, dakle uz premijera na potpredsjednike Vlade. Ta priča, međutim, pada u vodu s ministrom Hajdašem Dončićem. Činjenica je da su iznimno važne teme kojima se bavi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i da je važna Europska komisija u kojoj sudjeluje i Mimica te europske teme uopće. No proračun i državne financije nisu ništa manje bitni.

Sama izvještajna konvencija ne bi trebala dugo trajati niti bi se na njoj trebalo dogoditi išta neočekivano budući da je SDP-ovcima u pozivu navedeno da ona počinje u 10 sati, a završava u 12.30.

Premijerovi uspjesi

Članovima će se vjerojatno prezentirati sadržaj knjižice “Pola puta” koja sadrži popis svih rezultata vlade Zorana Milanovića kao što je smanjenje nelikvidnosti, uvođenje fiskalizacije, legaliziranje nekretnina, potpisivanje memoranduma o realizaciji južnog plinskog koridora, zdravstveni odgoj i drugo.

>> SDP-ovci raspravljaju o proračunu, Milanović na skijanju

Komentara 29

KA
kafka
10:30 19.02.2014.

Možda se uplašio Linića? Dobro za početak. Sada neka i sebe stavi u stranu. .

Avatar rondo
rondo
10:06 19.02.2014.

knjižica "Pola puta" ima korice i jednu stranicu, a na toj stranici piše "kriv je HDZ"

Avatar jure23
jure23
10:30 19.02.2014.

Najviši skup Socijaldemokratske partije u subotu neće, barem javno, ponuditi nikakvu senzaciju, jer nakon referata dragog vođe može govoriti još samo troje poslušnika – Opačić, Grčić i Mimica. A teme su "Red, rad i rast", upravo ono što su obećavali i jedino čega danas u Hrvatskoj nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije