Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeto u vukovaru
Povratak na članak

Milanović o ćirilici: HDZ kukavički šuti i podgrijava tenzije!

Nikoga ne tjeramo na provođenje zakona, oni koji žele drukčije, neka ne prijete jer ovo je hrvatska država, kaže premijer

Komentari 21

Avatar karmacoma
karmacoma
12:08 28.02.2013.

Prvi put čujem da se šutnjom podgrijavaju tenzije... Milanović je u zadnje vrijeme izvalio hrpu bisera, prisjetimo se par: "Uostalom, ti ljudi uopće nisu bili vezani." "Nismo ratovali protiv čirilice, nego protiv agresora." "Ne kupuje avion Vlada, već vladina agencija."ja." "Bio sam premlad za rat."

VL
OB
-obrisani-
11:57 28.02.2013.

Vlada koja ne zna vladati i izaći iz ove situacije nije vlada, nego interesna grupa partijskih istomišljenika i sličnomišljenika! Kako su brzo angažirali policiju u Vrgorcu, jednako tako mogu i u Vukovaru i jednostavnim prebrojavanjem doći do izlaza! Sve drugo je cirkus i izazivanje možda i teških i razornih zbivanja, koji bi mogli proizvesti neodgovornim ponašanjem vlade i vlasti RH!

VL
Avatar komentatorx
komentatorx
12:01 28.02.2013.

Gospodine Milanoviću dosta mi je velikodušnosti prema Srbima. Velikodušno smo ih abolirali što su nas klali i pljačkali. Velikodušno smo im dozvolili da rade u policiji a bili su rušitelji i protivnici naše mlade države. Velikodušno smo dozvolili da njihovi pretstavnici,koji su također bili dio rušilačke armade na Hrvatsku, sjede u Saboru RH. Velikodušno smo im dozvolili da nekažu gdje su naši ubijeni zakopani. Velikodušno smo im vratili sva prava za trajanja njihove tzv krajine, koju su sami stvorili. Pa DOSTA je više velikodušnosti. Ja je više nemam za njih.

VL
UM
Umjereni
12:24 28.02.2013.

lega01 je sve rekao. I Milanović je rekao jednu veliku istinu: ponašajte se kao pobjednici velikodušno. Jer smo Hrvatsku stvorili i sada možemo manjinama dati njihova prava, a da nam to ne nameće neko lažno bratstvo i jedinstvo. A ove koji bi rušili table i dizali se protiv javne imovine, njih lijepo prekršajno odn. kazneno goniti. Da ja srušim tablu u svojem selu, odmah bih dobio kaznenu prijavu. Ili smo svi jednaki, ili ima jednakijih. A onda žali bože rata za uzaludne ciljeve ako je sve po starom.

VL
ZA
zagy11
12:26 28.02.2013.

razumijem hrvate u Vukovaru kako im je itd....no isto je činjenica da je taj zakon o dvojezičnosti izglaso HDZ,HSP i SDSS,kako na državnoj razini tako i u Vukovaru !! pa sad nek i oni jasno i glasno kažu da lii su donjeli zakone za koje kažu da se sad ne bi trebali provoditi...ili nek kažu da ono što je HDZ tad radio ništa nevalja pa sad nek predlože novi zakon !!! dok je HDZ-U trebala politička trgovina sa SDSS-om radi vlasti tad je sve bilo u redu,a sad pričaju ko da su taj zakon donjeli neki komunisti ili marsovci valjda.... gdje je sad Karamarko da se jasni i glasno očituje o tome...da kaže ono što je po zakonima moguće !

VL
UM
Umjereni
12:27 28.02.2013.

Milanče! U vrijeme pregovora o mirnoj reintegaciji ti si ratovao po Evropi zato i neznaš šta je ispregovarano; naime kaže se NAJMANJE 50% srba ali uz mogućnost odgode ako se nisu stekli uvjeti. Jovica Račan je to ''skratio'' i ti se nemoj vaditi na HDZ; on je kažnjen, a tvoja vlast isto ko i Račanova bude 4 godine pričala šta je zatekla i da ne može ništa napraviti! Gdje su ti silna obečanja iz plana 21 ? ____________ drava, ne baljezgaj gluposti jer te pamćenje ne služi ni do ovih prošlih. Šuker se vadio na Račanovu vladu još dok je HDZ bio u trećoj godini drugog mandata. Dakle nakon sedam godina. Ovi su sada jednu godinu na vlasti. A što se tiče Račanove vlasti, također, nemoj laprdati jer je ta vlast uopće odškrinula Hrvatskoj vrata u svijet jer smo do tada praktično bili pod sankcijama. Možda si premlad pa ne znaš kako su stvari stajale krajem devedesetih, ili nisi nešto obrazovan pa ti je HTV bio jedini izvor vijesti. Hrvatska je po "popularnosti" bila tada ono, što je danas Bjelorusija u europskom poimanju.

VL
OB
-obrisani-
12:29 28.02.2013.

Evo da malo podsjetimo Milanovića na jednu situaciju u Izraelu - gdje je sve donedavno (znači gotovo 70 godina nakon rata) bilo zabranjeno izvođenje Wagnera, zato što ga je obožavao Hitler. Ono što je bitno naglasiti da Wagner ništa s Hitlerom nije imao, nije bio Hitlerov suvremenik - čovjek je umro prije nego što se Hitler uopće rodio. Znači - mijenjanje zakona po hitnom postupku i odgađanje ovakvih cirkusa na sljedećih 100 godna.

VL
AN
ANM
12:32 28.02.2013.

Navodno 4000 kn za ploču ? I koliko takvih ploča? Kako bi taj novac dobro došao u pučku kuhinju !

VL
BK
bez.komentara
12:33 28.02.2013.

I vi sad spominjete Plan 21? ili bilo koji plan bilo koje stranke,kao i lokalni izbori.Pa zar vi stvarno vjerujete u te planove? Nisu ispunili ovo,nisu ispunili ono. Pa ja sam znao da neće,normalno da nitko neće napisati da ćeće smanjiti plaće,ukiniti linije.... Glup narod ne zaslužuje ništa bolje od vlasti zadnjih 20 godina

VL
Avatar Forrest Gump
Forrest Gump
12:36 28.02.2013.

28.02.2013. u 12:28h gustirna je napisao/la: ti kao da nisu cuo da su oni koji su izgubili domovinski rat (jugokomunjare i cetnici) za vrijeme trece januarske diktature druga racana izbacili iz zakona 50 posto te ubacili 33 posto. ........................................................................... Kadaa već spominješ taj podak onda napiši točno sve što i kako je bilo. prdlagatelj takvog zakona je bio HDZ i, u i me kluba predlagatelja, taj je zakon o uvođenju dvojezičnosti branio i obrazlagao Goran Granić pred Saborom....

VL
03
032VK
12:37 28.02.2013.

MILOVANOVIĆU, bivši ministar uprave Mlakar je razjasnio: zakon o manjinama koji je donio Tuđmanov HDZ predviđa da bi se primijenila dvojezičnost da manjina na određenom području mora biti nazočna sa 50% svog stanovništva i to je klasičan europski model. No, Ivica Račan je promjenom ustavnog zakona o manjinama smanjio taj postotak na jednu trećinu! Ne Franjo Tuđman nego IVICA RAČANi zbog te Račanove promjene Vukovaru sada „prijeti“ ćirilica... zato šuti Milanoviću.

VL
DU
Deleted user
12:45 28.02.2013.

Milanoviću ni tebe nitko ne tjera provesti ovaj zakon. Ali gi nasilno želiš provesti. Tvoja izjava predstavlja ljudsku, partijsku i političku bijedu Vlade koju vodiš. Koliko li samo u tvojoj izjavi ima ljudske gluposti. Pogotovo u "biseru" kako se šutnjom podižu tenzije!. Da nisi smiješan doživio bi te žalosno!

VL
OB
-obrisani-
12:48 28.02.2013.

Zato nas tim više zapanjuje nesavjesno ponašanje hrvatskih političkih struktura, koje na temelju nevjerodostojnog postotka o udjelu srpskog pučanstva u stanovništvu Vukovara, ostrašćeno žele uvesti ćirilicu u Vukovaru, pritom i ne pomišljajući da su mjesta poput Vukovara ili Srebrenice osobiti znamen, koji više nikada ne može biti jednak mjestima u kojima se nije dogodio genocid, pa se na takva znamen mjesta i područja, ne bi smjeli automatizmom primjenjivati opći zakoni koji vrijede za redovna stanja. Znajući s koliko su strasti i žurbe, te iste političke strukture, višekratno mijenjale hrvatski Ustav i zakone po svojim željama i potrebama, onda nam njihova odluka o navodnoj osnovanosti i nužnosti uvođenja ćirilice u Vukovaru primjenom Ustavnog zakona, bez ikakve rasprave o mogućnosti izmjena i dopuna toga zakona, njihovo ponašanje čini još neodgovornijim i znakovitijim.“(Radio Vatikan)

VL
AN
ANM
12:50 28.02.2013.

Ma u stvari kakavnan je rejting takva nam je ivlada !

VL
HR
hrvatin
12:52 28.02.2013.

Niti jedna rijec iz njegovog govora o cirilici,ne zvuci normalno.Sve obicno dodvoravanje onima koji su krivi za krv I smrt.Komunisti imaju napade sizofrenije na svaki spomen bilo kakve hrvatske drzave.Njihov mentalni sklop zivi u jugoslaviji I nikada nije izisao iz nje.A zasto ne pita srbe iz Vukovara,zasto im decki idu "sluziti vosjku" u srbiju?Zasto se devastiraju spomenici palim hrvatskim vojnicima?"Trijumf hrvatske drzave je bas u tome da se postavi cirilica u Vukovaru" kaze milanovic.Adio pameti!

VL
HR
hrvatin
13:02 28.02.2013.

Milanovicu najveci I najbolji zakon je onaj napisan u srcima mucenika I patnika koji su u srbijanskoj agresiji izgubili svoje najdraze.Ako se oni bune protiv cirilice,onda vi nemate sto provodiit vase kumrovecke zakone .Da imate imalo osjecaja za muku I stradanje ovih ljudi,bez rijeci biste poslusali njihove zelje jer oni su okusili krv neduznu prolivenu na vlastitom pragu,ali vi imate osjecaja samo za farsu bratstva I jedinstva koja je u proslom stoljecu napunila sve jame jugoslavije hrvatskim mucenicima.Sramota je veca na onima koji su vas izabrali,nego na vama jer vi imate I radite ono sto ste zelili,a sto oni imaju od toga?Mozda samo radost da ponovno zive u miloj sugoslaviji.Nazalost,previse je takvih.

VL
PA
paradoksalan
13:23 28.02.2013.

.."S obzirom na to da HDZ o tome kukavički šuti i podgrijava tenziju, mi nećemo šutjeti. Pozivam one koje su iskreni da se u pobjedi ponašaju velikodušno jer tako se ponašaju pobjednici" – rekao je Milanović. Dakle ovako nešto može izjaviti samo milanović,čak i predsjednik mjesne zajednice bi se upustio u predhodno promišljanje rečenice pa ju tek onda izrekao. Mako bih komentirao pojedine djelove njegove gore navedene biserne izjave...dakle,što tu mješa HDZ,što ga briga zašto HDZ šuti,taj zakon o pravu na dvojezične natpise je donio drug račan...smanjio je udio manjine s 50% na 30%. Poziva iskrene(ja bih rekao ili lude ili izdajnički nastrojeni) da se u pobjedi ponašaju velikodušno .....dali to ovaj kripl misli da tu velikodušnost pokažemo i uz to da im dopustimo uporabu ćirilice da im jednostavno dademo sve ono zbog čega su nas te zvjeri i napale...liniju virovitica-karlovac-karlobag pa smo rješili i pitanje dvojezičnosti i zokijevog sna.

VL
MA
matador007
15:39 28.02.2013.

Kaže naš premijer da smo mi država koja se drži svojih zakona. Jel to isti zakon i za kolegu Čačića koji ima zabranu upravljanja vozilom a ipak vozi?

VL
OB
-obrisani-
17:03 28.02.2013.

28.02.2013. u 15:25h lega01: ****** Dobro je da tvoje mišljenje još manje znači, jer se biračko pravo određuje prema državljanstvu, a ne prema plačanju poreza, ali to i je floskula malomnih pizdeka poput tebe. Ali ti možda znaš onda objasnititi kako bi punoljetni državljnai koji nisu zaposleni ili su studenti i sl. glasali ? No, bolje rješenje bi bilo, a za što postoji zakonska mogućnost, kada bi se likovima poput tebe oduzelo pravo glasa!

VL
Avatar Byker
Byker
19:45 28.02.2013.

Pitanje za drugove na vlasti -- Hočete li koristiti silu prema Hrvatskom narodu koji se protivi toj budalaštini sa čirilicom prilikom postavljanja tih dvojezičnih natpisa ???

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.