Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Milanović: Neće biti rekonstrukcije Vlade niti nam treba pomoć MMF-a

zoran milanović (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/6
16.12.2012.
u 13:33

Odluke rejting agencija poštujemo, ali radimo po svome, rekao je premijer nakon stranačke konvencije u Koprivnici

- Stanje je teško i izvanredno, ali nije panično i katastrofično. Nismo radili sve ono što investicijske kuće očekuju od vlada, a to je da režu na sve strane, i onda - ako ima rasta, dobro, a ako nema, tko ti je kriv. Postoji i druga strana priče, a to su hrvatsko društvo i socijalna prava. Mislim da nakon posjeta Bruxelessu prošli tjedan, gdje smo lijepo razgovarali, oni sada malo bolje razumiju kakva je situacija - izjavio je premijer i šef SDP-a Zoran Milanović nakon stranačke konvencije u Koprivnici, odakle, već po tradiciji, njegova stranka počinje s predizbornim kampanjama.

Ustvrdio je kako je potpuno nelogično da je prije samo tri mjeseca hrvatska državna obveznica imala prinos manji od četiri posto, što je odjednom bilo bolje nego više prijašnjih godina, a sada su obveznice svrstane u kategoriju “smeća”.

- Bilo je očekivanja da smanjimo plaće i otpustimo 25.000 ljudi, i to su strukturne reforme o kojima neke agencije razmišljaju. Mi ne, mi razmišljamo o tome da uredimo sustav poslovanja, gruntovnice, strateška ulaganja, da skinemo određene namete gospodarstvu, što i radimo. Kad nam drugi budu vodili politiku, onda nećemo biti država. Odluke rejting agencija poštujemo, ali radimo po svome - rekao je premijer, dodavši kako neće biti rekonstrukcije Vlade niti je u ovome trenutku Hrvatskoj potrebna pomoć MMF-a.

Komentirao je i predizbornu situaciju u Zagrebu.

- Moramo ići s najboljim ljudima. Lokalne organizacije po statutu imaju svoja prava, dužnosti i obveze, kao i predsjedništvo SDP-a. Svugdje si kao stranka moramo postaviti dva pitanja: Koji je naš cilj i tko je tome cilju najbliži? - znakovito je izjavio Milanović, izbjegavši ogvor na izravno pitanje je li Davor Bernardić i dalje SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

>>Vrijeme je za rezanje plaća, dolazak MMF-a i promjene u Vladi

Komentara 162

Avatar Pecine
Pecine
15:47 16.12.2012.

Sad će 'drugovi' najvjerojatnije spasiti svoj budžet upadom u mirovinske fondove. Uzet će i zadnju kunu prije nego smanje plaće svojim uhljebima. To je već ponašanje narkomanskog ovisnika koji bi rasprodao sve što ima samo da dobije svoj šut. Adijo pameti

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
15:49 16.12.2012.

Ovaj lik nikako da skuži da treba ustuknuti ! I ono malo stručnjaka koji još nisu exponirani ne žele da im obićan šarlatan bude šef.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
15:47 16.12.2012.

Zoran Milanović misli kako je pametniji i od kreditnih agencija te one za njega predstavljaju švedski stol s kojeg uzima ono što mu se sviđa. Da su vijesti dobre, hvalio bi se učinjenim......kao što se do neki dan hvalio ....očuvanjem kreditnog rejtinga...... Kako su vijesti loše, premijer diskreditira izvor. Takva politika nas je i dovela ovdje gdje se trenutno nalazimo, s glavom u 'smeću'. Populizam i uhljebljivanje čitave legije partijskih aparatčika na državnoj sisi predstavlja politički sumrak koji posljedično donosi tmurne oblake i nad nacionalnu ekonomiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije