Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.08.2015. u 12:00

Sinj je teren Z. Milanovića, ali on se na njemu ne osjeća kao na svome

        Premda je predsjednik Viteškog alkarskog društva obećavao 300. Sinjsku alku bez politike, naravno da je politike bilo, jer politika je i tko je došao, a tko nije, tko je kako dočekan i od koga, tko je što rekao ili nije, i kako je puk reagirao. Politika je što predsjednika Sabora Josipa Leke nije bilo u svečanoj loži, kao što će se kao politički događaj tumačiti i to što na jubilarnom izdanju Sinjske alke nije bilo premijera i predsjednika organizacijskog obora 300. Sinjske alke Zorana Milanovića.

Premda ga nije bilo ni lani, a ni godinu prije. Ovaj put izostanak je opravdao nekoliko sati uoči svečanosti, pravdajući se “lakšim zdravstvenim poteškoćama”. Mnogi mu neće vjerovati. Neki će izostanak pripisati njegovu osebujnom karakteru koji se ne osjeća dobro na toj vrsti pučkih svečanosti, neki će zaključiti da se nije htio pred izbore suočiti s mogućim zvižducima na svome terenu iako je dan prije u Sinju na otvorenju Muzeja Alke lijepo rekao “zemlja u kojoj je najveća opasnost zvižduk sretna je zemlja”.

Zvižduka je bilo i ovaj put na spomen ministara, ali nikomu se zbog toga ništa nije dogodilo, štoviše nisu djelovali neraspoloženo. Dakako, bit će i onih koji će tumačiti da Milanović nije htio još jednom svjedočiti “kultu ličnosti” koji narod gradi oko predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koju osobito domoljubno osviješteni doživljavaju kao dugo iščekivani državni integrativni faktor. U tom smislu, koliko god Sinj bio teren Zorana Milanovića, on se na tom terenu ne može osjećati kao na svome.

I lani je uoči Alke bila naelektrizirana atmosfera uoči predsjedničkih izbora kad je Milanović rekao tadašnjoj predsjedničkoj kandidatkinji da je u lošem društvu, pa mu je Grabar-Kitarović uzvratila da se konačno počne baviti svojim poslom, a ne brine o njezinom, a Karamarko da to više govori o premijeru te je najavio da će dogodine slavodobitniku štit uručiti Grabar-Kitarović “tako da mora ove godine vidjeti kako to izgleda”. Možda je i trenutak tog političkog trijumfa bio previše za Milanovića.     

>> 300 godina Alke: Knjiga o velikoj alkarskoj tradiciji puna je povijesnih pikanterija

Komentara 156

DU
Deleted user
12:19 10.08.2015.

Sinj nikad nije i nikad neće biti teren Milanovića i njemu sličnih. To što mu je otac tamo rođen nije nešto što mu ide u prilog nego upravo obrnuto. Jurasiću sve ovo nije teško saznati, otiđite i pitajte, sve će vam biti rečeno, u dvije-tri riječi.

KA
Kaka551
12:14 10.08.2015.

Milanović je već davno izgubio izbore, a izrazi lica njega i Leke na zadnjim događajima pokazuju da su i u vladi toga svjesni samo ne žele priznati.

GU
General_U
12:15 10.08.2015.

veliki vođa zoće se pokazao u više navrata kao kukavica ništa novo kod zočeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije