Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMIJENILI MIŠLJENJE

U Bandićevu stranku ušli i Varga i Opačić

Milanka Opačić, Siniša Varga
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/PIXSELL/Patrik Maček/PIXSELL
1/3
14.08.2019.
u 16:07

Bandićev klub sada broji 12 zastupnika, a rastom kluba raste i Bandićev utjecaj na Vladu

Bivša SDP-ova potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić više nije nezavisna zastupnica u Klubu zastupnika stranke Milana Bandića. Kako stoji na stranicama Sabora, učlanila se u stranku zagrebačkog gradonačelnika, što je dan prije otkriveno i za njezina kolegu iz nekadašnje SDP-ove Vlade Sinišu Vargu.

I on je, suprotno priči iz sredine ožujka kada je napustio SDP, rekao da će biti nezavisni, ali je također na kraju ipak poželio člansku iskaznicu stranke Bandić Milan 365 - stranka rada i solidarnosti. A osim što je time potvrdio ranije špekulacije da će i on na kraju prići zagrebačkom gradonačelniku, Varga je sam otkrio i što je dobio transferom. Naravno, ne radi se o kitici cvijeća već o preuzimanju mjesta predsjednika Upravnog vijeća Hitne medicinske službe grada Zagreba, čime se pohvalio na Facebooku.

Želi delati u Zagrebu

“U proljeće postao sam nezavisni zastupnik u Saboru. Razloge napuštanja SDP-a sam tada jasno naveo. Za vrijeme moga ministarskog mandata postignuti su očigledni pozitivni pomaci u zdravstvenoj politici i dostupnosti zdravstvenih usluga građanima. Moji nasljednici na ministarskom mjestu sve su brzo vratili na stanje prije toga. Tako je i danas. Cilj mi je svoja stručna znanja i dosadašnja politička iskustva koristiti za realizaciju projekata u hrvatskom zdravstvu, da barem u Zagrebu, ako već ne ide u cijeloj zemlji, bude bolje nego što je danas. Nekoliko je projekata u hrvatskom zdravstvu u čijem bih ostvarenju želio sudjelovati. Stranka rada i solidarnosti ima važnu ulogu u političkom životu grada Zagreba. Pozvali su me da potaknem realizaciju projekata u zdravstvu poput uvođenja helikopterske službe u hitnoj medicini, uvođenje centara za trudnice, majke i dojenčad kao dio pronatalitetne politike, stvaranje tzv. zdravstvenog holdinga u Zagrebu kako bi se racionalizirali troškovi i povećala efikasnost”, naveo je Varga na Facebooku razloge zbog kojih je, kako kaže, prihvatio poziv prof. dr. Ane Stavljenić-Rukavine da preuzme mjesto šefa Upravnog vijeća Hitne medicinske službe grada Zagreba i zajedno s drugima pokrene realizaciju tih i drugih projekata u glavnom gradu Hrvatske.

 

Pojačao utjecaj

Milan Bandić ovako je komentirao dolazak Varge u stranku.

– Ni jednog poštenog, stručnog, kompetentnog čovjeka nećemo odbiti, a ni za kim nećemo trčati – kazao je jučer novinarima Bandić čiji je Klub zastupnika opet narastao i broji 12 zastupnika.

Iako svi oni nisu članovi stranke Milana Bandića nego trenutačno samo njih petero, rastom njegova Kluba nedvojbeno raste i njegov utjecaj na Vladu. Još prije čule su se i špekulacije da bi Milan Bandić u mogućoj rekonstrukciji Vlade mogao dobiti kojeg ministra.

To se dosad nije dogodilo, no padne li na kraju Milan Kujundžić kojemu se u Saboru sprema rasprava o opozivu koju je zatražio Most, Milan Bandić može kazati da ima spremnu rezervu.

Komentara 30

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
16:30 14.08.2019.

Promjenila mišljenje? Pa kako to, naša moralna veličina? Ah, ak ide Bandiću onda mi je lakše. Znači moral je sačuvan.

MA
Maro
17:02 14.08.2019.

Tužno kako ljudi prodaju svoje principe i moralni integritet. Nije im jasno da ce Bandić uskoro ili preko rijeke Had ili u bajbukanu ali da su oni nakon toga politički mrtvaci....

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
16:31 14.08.2019.

Milan i Milanka. Kak hercig!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije