Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Odbijena žalba: Milan Bandić ostaje u pritvoru

Milan Bandić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
18.03.2015.
u 21:48

Zagrebački gradonačelnik prošli je tjedan ponovo završio u Remetincu, nakon što ga je USKOK osumnjičio da je pokušao utjecati na svjedokinju.

Milan Bandić, doznaje se iz neslužbenih izvora na zagrebačkom Županijskom sudu, ostaje u istražnom zatvoru.

Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, na sjednici koja je održana danas (srijeda), a odluka bi javno trebala biti objavljena sutra (četvrtak). Ova odluka znači da je odluka suca istrage, koji je Bandiću, početkom prošlog tjedna odredio istražni zatvor, postala pravomoćna i da na nju Bandić nema pravo žalbe.

Pokušao utjecati na svjedokinju Vidu Demarin

Zagrebački gradonačelnik prošli je tjedan ponovo završio u Remetincu, nakon što ga je USKOK osumnjičio da je pokušao utjecati na svjedokinju Vidu Demarin kako bi promijenila iskaz koji je dala tijekom istrage u aferi Agram. USKOK je smatrao da je Bandić takvim ponašanjem prekršio uvjete pod kojima je u studenom lani pušten da se brani sa slobode - uz jamčevinu od 15 milijuna kuna te zabranu obnašanja gradonačelničke dužnosti i zabrane kontakta sa svjedocima.

Stoga su zatražili da se Bandiću ponovo odredi istražni zatvor i oduzme jamčevina od 15 milijuna kuna, a njihovom zahtjevu sudac istrage je udovoljio. Bandićeva obrana na tu se odluku žalila, a o žalbi je odlučivalo izvanraspravno vijeće.

>> Bandić ispitan u sjedištu USKOK-a, odvjetnici nisu otkrili je li iznio obranu

>>Zvonimir Hodak potpisao peticiju 'Stop političkim hapšenjima'

Komentara 116

TB
Toni broo
19:15 18.03.2015.

I koliko dugo će biti u pritvoru, dok ne ispitaju sve svjedoke? Da li ide van iz pritvora ako da ostavku?

NI
ninja72
19:17 18.03.2015.

Ala ste svi naivni, udba cini svoje a vi laprdajte dalje.

DU
Deleted user
19:17 18.03.2015.

neka institucije države rade svoj posao. he, he.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije