Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slamka spasa

Mikonos - turistički recept za spas Grčke

Željko Vincek
Foto: Marko Jurinec
1/2
23.09.2013.
u 08:43

Prvi put nakon izbijanja krize zabilježen je i porast broja njemačkih gostiju. Prema procjenama branše, ove će ih godine biti 15 posto više nego prošle

Grci su izrazito zadovoljni ovogodišnjom turističkom sezonom. Prihodi od turizma su, prema navodima Grčke središnje banke, za 18 posto porasli u usporedbi s prošlom godinom.

Prvi put nakon izbijanja krize zabilježen je i porast broja njemačkih gostiju. Prema procjenama branše, ove će ih godine biti 15 posto više nego prošle. Nijemci se očito ponovno vraćaju u Grčku nakon što su ju neko vrijeme zaobilazili. Grci se, osim toga, trude osvojiti i nova tržišta i to, očito, s uspjehom. Najsvjetliji primjer turističkog uspjeha Grčke je egejski otok Mikonos.

On je postao model za cijelu Grčku koja upravo u turizmu vidi slamku spasa za izlazak iz velike krize. Što je tajna uspjeha ovog otoka?

>>Njemački zastupnici: Grčka treba \'preskočiti\' predsjedavanje EU-om!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije