Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U INTERESU GOSTIJU

Mijenjaju se pravila za apartmane na Airbnb platformi: Pripazite ako iznajmljujete

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević najavio povećanje poreza na apartmane za 500 posto
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.03.2024.
u 12:02

Iz kompanije kažu kako očekuju da će zabrana utjecati na manju skupinu nekretnina na platformi

Američka platforma za rezervaciju smještaja Airbnb planira iznajmljivačima zabraniti ugradnju sigurnosnih kamera u apartmanima početkom travnja, zaključivši da privatnost gostiju ima prioritet pred sigurnošću. Airbnbove odredbe trenutačno dopuštaju upotrebu sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorijama kao što su dnevne sobe i hodnici, pod uvjetom da je njihova lokacija izričito navedena u opisu nekretnine, objašnjava BBC.

Airbnb ne dopušta postavljanje kamera u privatnim prostorijama, poput spavaćih soba i kupaonica. Kompanija je nakon prigovora odlučila "pojednostaviti" pravila o sigurnosnim kamerama i dati prednost privatnosti gostiju.

„Izmjene su provedene u dogovoru s našim gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost, a nastavit ćemo tražiti povratne informacije kako bi naša pravila štitila interes naše globalne zajednice”, rekla je voditeljica Airbnb-jevog odjela za komunikacije i partnerstva Juniper Downs.

„Budući da većina oglasa na Airbnbu ne navodi sigurnosne kamere, očekuje da će ažurirane odredbe utjecati tek na manju skupinu nekretnina na platformi”, dodala je. Nove odredbe zabranit će i uporabu vanjskih kamera s prikazom nekretnine. Iznajmljivači će i dalje moći postavljati kamere na vratima i uređaje za praćenje buke u zajedničkim prostorijama, ali ih moraju navesti u oglasu.

GALERIJA U Hrvatskoj oživljava zimski turizam

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević najavio povećanje poreza na apartmane za 500 posto
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije