Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI PISAC

Mihail Šiškin za Večernji: Rusija je spremna za novog cara, ali novi car još nije spreman za Rusiju

24.09.2023.
u 17:01

Radeći na temi o sve češćim zabranama knjiga diljem svijeta za Nedjelju Večernjeg lista, novinarki Nataši Vlašić Smrekar palo je napamet da, uz druge zemlje, u tekst uključi i Rusiju, u kojoj cenzura opet podsjeća na onu iz sovjetskog doba. Kako je Večernji list već surađivao s ruskim piscem Mihailom Šiškinom, koji živi i djeluje kao disident već godinama, zamolila ga je kratak komentar o tome što se događa s ruskom kulturom otkad je Putin izvršio agresiju na Ukrajinu, a Zapad na to često reagirao zabranama izvođenja primjerice Čajkovskog ili izlaganja recimo Maljeviča ili Kandinskog. Pokazalo se da je tema sudbine ruske kulture Šiškinu previše bolna da bi je sročio u samo nekoliko rečenica. “Zapravo je to otvorena rana”, komentirao je i prihvatio ideju da za Večernji list napiše esej o ruskoj kulturi. Tekst iz pera jednog od najvećih živućih ruskih književnika je pred vama

Komentara 5

OT
otrovnijezik
17:51 24.09.2023.

Nijedna država više nije spremna niti za careve, niti za kraljeve a i one koje ih imaju trebale bi se toga riješiti.

DU
Deleted user
17:34 24.09.2023.

"Živjeti s vukovima znači zavijati kao vuk. " - ovo sam posudio.

DU
Deleted user
04:36 25.09.2023.

Čudno ovoliko malo komentara za genijalne mudrosti ovog simpatičnog dečeca? Znači, da članak skoro niko nije ni pročitao, samo par nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije