Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica s Venezuelom

Migrantska kriza trese i Brazil

Venezuela
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.08.2018.
u 23:38

Deseci tisuća Venezuelaca bježe u Brazil od političke, gospodarske i krize društva koja vlada u zemlji

Brazilski predsjednik Michel Temer u nedjelju je sazvao hitan sastanak nakon sukoba na granici s Venezuelom između lokalnog stanovništva i migranata i sličnih učestalih slučajeva u regiji tijekom masovnog egzodusa Venezuelaca koji bježe od krize u svojoj zemlji.

Temer je u Braziliji okupio šest svojih ministara, među kojima ministre obrane, sigurnosti i vanjskih poslova kako bi razgovarali o stanju u pograničnom gradu Pacariama, na sjeveru zemlje gdje su česti sukobi između migranata.

Deseci tisuća Venezuelaca bježe u Brazil od političke, gospodarske i krize društva koja vlada u zemlji.

Posljednja nasilja s u zabilježena tijekom krađe i napada u subotu koje jedan trgovac iz Pacaraime pripisuje Venezualancima.

Venezuela
1/5

Deseci stanovnika tog mjesta u kojem na ulicama živi tisuću migranata zatim su uništili njihove privremene nastambe i zapalili njihove stvari. Čuli su se i pucnjevi.

Venezuelci su odvratili uništenjem jednog vozila s brazilskim registarskim tablicama. Trojica Brazilaca su ranjena, prema podacima vojne policije. Za sada nema podataka o mogućim venezuelskim žrtvama.

U prvom dijelu godine oko 56.740 Venezuelaca je pokušalo legalizirati svoje status u Brazilu.

Oko 1200 migranata se vratilo u Venezuelu u noći između subote i nedjelje, potvrdio je jedan glasnogovornik brazilske nevladine organizacije koja je nazočna na granici s Venezuelom.

"Pacaraima danas nalikuje pustinji. Sve je mirno, policijska pojačanja su stigla i tržnice su otvorene", rekao je jedan stanovnik tog grada s oko 12.000 stanovnika.

Brazilske vlasti su uputile pojačanja na granicu po nalogu guvernera lokalne države Roraima, Suelyja Camposa, koji se boji porasta kriminala.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar prahrvat
prahrvat
05:14 20.08.2018.

bježe iz zemlje prebogate naftom. a glasaju za madura

NA
Nado
06:30 20.08.2018.

Znaci cuvaju se granice?!cudno ,u Evropu ti ne treba ni putovnica.mozes da ides gdje zelis

AA
AAAAAA
09:11 20.08.2018.

američko nastojanje uvođenjau "demokracije" u još jednu bogatu zemlju daje rezultate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije