Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELAZ ŠID-TOVARNIK

Otkriveni na granici s Hrvatskom: Migranti se skrivali među robom u kamionima

31.01.2017.
u 11:56

U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Afganistana, u dobi od 22 i 30 godina.

Tri su migranta ozlijeđena u tučnjavi noževima u ponedjeljak navečer u vojvođanskom gradiću Šidu, gdje se nalaze prihvatni centri, a gotovo istodobno spriječen je ilegalan prelazak hrvatske granice skupine migranata skrivenih u kamionskim prikolicama, javila je u utorak Radio-televizija Vojvodine (RTV).

U tuči četiri migranta alžirskog državljanstva, trojica su ozlijeđena i upućena u bolnicu u Srijemskoj Mitrovici, dok je počinitelj incidenta pobjegao s ubodnom ranom na ruci prije nego što mu je ukazana pomoć, navodi RTV.

Uprava carine Srbije priopćila je da je na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik spriječen pokušaj ilegalnog ulaska na teritorij Europske unije (EU) devet migranata sakrivenih u kamionskim prikolicama među robom.

Carinici su jučer šest migranata iz Afganistana otkrili u tovarnom dijelu bugarskog kamiona, među ženskim kožnim torbama, repromaterijalom za izradu cipela i stolarijom.

Maloljetnici, između 15 i 17 godina, u prikolicu s robom ušli su tako što im je netko pomogao presjeći carinsku sajlu, koja je potom zalijepljena superljepilom.

Oko podneva, detaljno su pregledana i dva kamiona crnogorskih registracijskih oznaka, koji su, natovareni sredstvima za pranje i čišćenje, bili na putu u Njemačku.

U tovarnom prostoru jednog kamiona pronađena su dvojica muškaraca iz Afganistana, u dobi od 22 i 30 godina.

Među paletama s deterdžentima i sredstvima za čišćenje u drugom kamionu bio je sakriven 25-godišnji mladić iz Pakistana.

Kako je priopćeno, kao i mnogo puta prije, ilegalni migranti iskoristili su stanku koju vozači kamiona naprave u blizini graničnih prijelaza da se sakriju među robom i tako domognu EU.

Prema evidenciji državnih tijela, u Srbiji trenutačno boravi 3055 maloljetnika koji se, bježeći od rata, pokušavaju domoći zemalja zapadne Europe, što čini 47 posto ukupne migrantske populacije.

Prošle su godine mještani Šida i okolnih mjesta, zbog sve većeg broja migranata i incidenata u kojima oni sudjeluju, pokrenuli inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine.

>> Masovna tučnjava migranata u Beogradu: Jedna osoba ubijena, dvije teško ozlijeđene

Komentara 10

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:21 31.01.2017.

Ne puštajte ih preko grane u Hr.....Imamo i svojih problema dosta..

Avatar sidhara
sidhara
13:02 31.01.2017.

Neka se tornjaju odakle su i dosli. Ta su plemena 1500 godina zaostala za civiliziranim svijetom. Samo dizu dzamije po Europi i svadjaju se da im nevalja hrana i da im drzava daje malo novaca. Sve muskarci vojno sposobni, cekaju da dovedu svoje brojcane obitelji da ih tudji gradjani uzdrzavaju. Jos se skupljaju samo u svoja plemena po tudjim zemljama, nece da se mijesaju sa nevjernicima sto ih uzdrzaju. Prebolesno.

DU
Deleted user
12:47 31.01.2017.

Trump, Orban, Putin... Ne znam zašto, ali ja te ljude jednostavno obožavam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije