Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove nade SDP-a

Mi smo zdrava jezgra oko koje se može graditi novi SDP

SDP-ovi gradonačelnici
Foto: Pixsell
1/5
07.08.2018.
u 08:02

Sa sastanka će se, navodno, uputiti poruka da se novi izbori u stranci moraju održati, odnosno da Bernardić mora otići

Dok traje sukob zaraćenih frakcija unutar SDP-a, 30-ak mladih i uglednih članova, mahom SDP-ovi gradonačelnici i načelnici, planiraju novu akciju.

Žele, doznajemo, novi SDP koji ima jasnu viziju i jasan program, a kao ljudi koji su dobili izbore u svojim sredinama imaju, kažu, legitimitet to isto tražiti od obje zaraćene strane. Oni su, drže, dokaz da SDP nije potpuno devastirana stranka i da postoji jedna zdrava jezgra oko koje se može graditi nova priča o SDP-u.

Kako oni vide SDP?

Većina tih gradonačelnika i načelnika iduću subotu planira i okupljanje na kojem će razgovarati upravo o tom novom SDP-u i kako do njega doći. Sastanak će se, doznajemo, dogoditi uoči tradicionalnog Maratona lađa, na jugu Hrvatske, a nakon toga će svim članovima stranke i jedne i druge zaraćene strane objasniti kako to oni vide SDP.

– Stvara se inicijativa pozitivnih promjena u SDP-u. Zapuhat će neki novi vjetrovi u stranci koji će biti dobri. SDP ima šansu povesti na idućim izborima, ali samo s novim ljudima kojima je na prvom mjestu država, a ne oni sami – kaže jedan SDP-ov gradonačelnik.
Na pitanje tko je sve u toj novoj “inicijativi” dobrodošao, naš sugovornik odgovara da je dobrodošao svatko tko se želi odmaknuti od aktualnog razdora u stranci i kome jedini interes nije preuzimanje stranke.

SDP-ovi gradonačelnici
1/6

Očekuje se da će na sastanak doći gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, Čakovca Stjepan Kovač, Trogira Ante Bilić, Supetra Ivana Marković, Ploča Mišo Krstičević, Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, dakle većina od osmero potpisnika koji su već pisali vodstvu stranke nezadovoljni aktualnom situacijom. I iako su u pismu tražili i nove unutarstranačke izbore, ono je bilo i veliki udarac tzv. “pučistima” u stranci jer su im jasno poručili kako se ne slažu načinom na koji su Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin krenuli rušiti Davora Bernardića.

Međutim, neki od tih osmero gradonačelnika, potpisnika pisma, poput koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića, već su javno pozivali Davora Bernardića na ostavku, a kako doznajemo, isti će apel- da se moraju održati novi unutarstranački izbori, uputiti i nakon novog sastanka. To i ne iznenađuje budući da se zna da je njihovo pismo i nastalo nakon što su dobili obećanja da će Davor Bernardić biti prisiljen otići s čelnog mjesta u stranci. Što se do danas, unatoč uvjeravanjima da se s njim razgovara, još uvijek nije dogodilo. A i pitanje je hoće li Bernardić na to ikada i pristati. U svakom slučaju, okupljanje na jugu Hrvatske bit će novi udarac za aktualnog šefa Davora Bernardića oko kojeg se sve više steže obruč i čiji odlazak zaziva sve više stranačkih uglednika. Zanimljivo je da se na Maratonu lađa očekuje i dolazak dvojice potpredsjednika stranke Rajka Ostojića i Zlatka Komadine, što bi se moglo protumačiti i kao neformalna potpora mladim gradonačelnicima i načelnicima i njihovoj inicijativi.

Razgovori s pučistima

Isto tako, doznajemo, ekipa mladih SDP-ovih dužnosnika ima namjeru na svoju stranu pridobiti i neke ljude iz “pučističke” struje. Određeni razgovori već su, kažu, obavljeni, no još ne otkrivaju detalje.

>> Pogledajte video koliko vrijede vozačke dozvole

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar majmunranko
majmunranko
08:37 07.08.2018.

SDP, to je ona partija čiji je član poremećeni antifašista Stazić? Kad ih čovjek pogleda, niti vidi jezgru, a još manje zdravlje.

IV
ivansu27
08:42 07.08.2018.

E da, to je ona stranka čiji je predsjednik dopustio jna da oduzme oružje teritorijalne obrane da se nemamo čime braniti, taj isti je dopustio slovencima da rade u našem moru što žele. To je stranka koju treba zakonom zabraniti.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
08:45 07.08.2018.

Postoji li nešto kao "zdrava jezgra" u tako nečemu kao što je SDP?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije