Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHEF MATE JANKOVIĆ

'Mi nismo ničiji majmuni - da sustav ovdje postoji, državna firma bi bila prvi dan na terenu'

Zagreb: Mate Janković vodio radionicu priprave rižota
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
11.01.2021.
u 15:23

Volonteri će nastaviti kuhati za građane dogod će biti i zaliha hrane

Državna tvrtka Pleter s današnjim danom krenula je pripremati i dostavljati hranu stanovnicima s područja pogođenih potresom, gotovo dva tjedna nakon razornog potresa u središnjoj Hrvatskoj.

Poznati hrvatski chef Mate Janković komentirao je kako su zalihe hrane s kojom raspolažu i više nego dovoljne zasad, a volonteri će nastaviti kuhati dogod će tih zaliha biti.

- Mi smo spontano organizirani. Nakon nekog vremena, kad smo shvatili da nas nitko ne prati u sustavu, počeli smo ga stvarati. Namirnice su isključivo iz privatnih donacija koje smo mi kao udruga skupili. Crveni križ nam je nedavno prvi put ponudio 400 kilograma krumpira, a imamo dvije tone. Udruga ugostitelja je molila Crveni križ da im otključa vrata svog skladišta da bi mogle naše donacije tamo ići, govori Janković, ali napominje da na kraju nije ni važno s čijom se hranom kuha.

- Problem u tome da se nismo mi pojavili na terenu, ali gotovo nakon 15 dana se odjednom pojavi nekakva firma. Mi ne smijemo biti sustav, mi moramo biti volonteri. Mi ćemo i dalje pomagati. Mi ćemo se sada povezati s nekim udrugama u Sisku i do isteka zaliha ćemo nastaviti kuhati, govori.

A volonteri kuhaju tijekom cijelog dana - od 7 sati ujutro pa sve do 20 sati. Evidencija postoji, i to preko Google Drivea kako bi detaljno mogli znati s kojim količinama raspolažu, prenosi N1.

I uz sve napore, volonteri su primili kritike od vlasti, na što je Janković komentirao da oni nisu ničiji ''majmuni''.

- Oni to rade jer se vidi da sustav ne postoji, jer da postoji, državna firma bi bila prvi dan na terenu, robne rezerve bi bile isporučene i mi ne bi smjeli prići. Onda bi nas zvali kao volontere da se priključimo, a ne da stvorimo sustav. I onda nas pljuju. Prvo nas preuzima Crveni križ, čiji mi nismo volonteri, pa se kaže da previše kuhamo, pa nam se onda zahvali i kaže se da se kuha s namirnicama Crvenog križa, a sve smo mi to organizirali, poručuje hrvatski chef.

Komentara 45

KL
Klarica
15:30 11.01.2021.

Evo i ovaj pametuje.

DU
Deleted user
18:34 11.01.2021.

Jankoviću na čiju listu ciljaš??? Budu te zaboravili do izbora,tako ti i treba

VJ
VjekoVjeko
15:47 11.01.2021.

Jadnik od kuvara se naslikava i reklamira na tudjoj nevolji.. Da nije mozda isao kuvati jer mu je zao ljudi, to su price za malu djecu.. Fujjjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije