Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponuđena financijska sredstva

Metež u vijećnici tijekom rasprave o Osijek Prideu: 'Neću biti na čelu parade'

Ivica Vrkić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
30.06.2014.
u 22:03

- Osijek je otvoren za sve, ali neću biti na čelu te parade, ako se ona zbilja organizira - rekao je Vrkić

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić organizatorima Osijek Pridea, ako budu tražili, dat će 5000 kuna. Rekao je to danas na sjednici Gradskoga vijeća na kojoj se tijekom poslijepodneva upravo o tom događaju najavljenom za 6. rujna povela žustra rasprava.

- Osijek je otvoren za sve, ali neću biti na čelu te parade, ako se ona zbilja organizira - dodao je Vrkić. Iako je demokratičan čovjek, kako je sebe opisao predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Anto Đapić, ima svoje stavove koje je izrazio, kako je rekao, glasujući za inicijativu U ime obitelji. - Neću sudjelovati u toj koloni. Kad bi grad izdvajao dozvole za ovakve događaje, bio bih protiv - odgovorio je Đapić na pitanje HDSSB-ova vijećnika Marija Opačka: "jesu li dali dozvolu za održavanje ove manifestacije" te koliko su tisuća kuna izdvojili za njezino osiguranje.

Laburist Jaroslav Pecnik takav je istup opisao primitivnim, a u vijećnici je potom nastao metež. Na sjednici je Đapić čestitao i HDSSB-ovom vijećniku i sinu Branimira Glavaša, Filipu na prinovi. Naime, Filipova supruga Amanda prije desetak dana rodila je sina Bornu.

>> Reklama za besplatne udžbenike posvađala osječku vlast i oporbu

Komentara 11

BU
Bulaba
23:52 30.06.2014.

Nakon što su im propale parade u Splitu i Zagrebu, sad je na redu Osijek? Ne kužim zašto ne organiziraju parade tamo gdje su pobijedili na referendumu: Borovo selo, Negoslavci, Trpinja, Kistanje...oni na referendumu, a Pupovac na izborima.

SE
sestrićna
23:02 30.06.2014.

bravo vrkiću mada ne glasam za sdp nasljednike skh...

BR
brodsky4
00:17 01.07.2014.

Čim ne plješćeš homoseksualcima, odmah neki bleje da si primitivan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije