Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o Ugovoru HRT-a i HDS ZAMP-a

Mesić: Jesmo za poštivanje autorskih prava, ali na transparentan način

Jasen Mesić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.06.2014.
u 16:45

Ugovor između HRT-a i HDS ZAMP-a težak najmanje 67 milijuna kuna je štetan i Nadzorni odbor HRT-a ne bi trebao dozvoliti njegovo  potpisivanje. Apelirao je na to danas Jasen Mesić iz HDZ-a iz kojeg su još prije nekoliko tjedana upozorili na sporni ugovor. Nadzorni odbor HRT-a je na telefonskoj sjednici tijekom dana većinom glasova dao dozvolu glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu za sklapanje ugovora sa HDS ZAMP-om na što je Mesić upozorio da će se dogoditi.

- Izvršen je pritisak na članove NO kako bi ipak  glasovali za potpisivanje ugovora jer na iznose veće od 10 milijuna NO HRT-a mora dati svoj pristanak - poručio je Mesić. Zbog toga pretpostavlja da se napravio pritisak na članove nadzornog odbora kako bi promijenili svoje mišljenje iako nisu bili u mogućnosti dobiti dodatna pojašnjenja.

Jasen Mesić navodi da u cijelom slučaju ima mnogo otvorenih pitanja.  Nije, kaže, jasno zbog čega se ide na trogodišnji ugovor te zašto su popusti vezani za rast BDP-a a ne za pretplatu. Isto tako, kaže, nema odgovora na pitanje što je s potencijalnim sukobom interesa Borisa Sruka, pregovarača HRT-a, koji je sudjelovao u  pregovorima s HDS ZAMP-om, a  koji inače živi u stanu koji je pod ovrhom ZAMP-a. Sjednica Nadzornog odbora HRT-a trebala se dogodili prije nekoliko tjedana, no odgođena je. 

- Jesmo za poštivanje autorskih prava, no to mora biti izvedeno na  transparentan jasan način - poručio je Mesić.  Dodao je i kako će HDZ tražiti posebnu tematsku sjednicu saborskog Odbora za medije na kojoj će tražiti odgovore na sva otvorena pitanja koja su već postavljali, ali  ih nisu dobili.

>> HDZ: Radman želi na silu progurati 67,5 milijuna kuna vrijedan ugovor sa ZAMP-om

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:08 23.06.2014.

Napokon i od jasena jedna pametna, ali teško tu može nešto napravit par ljudi entuzijasta, zamp je umreženo leglo, ustrojeno po vojnoj hijerarhiji, može im se nešto napravit tek poslje izbora sada sa ovom političkom garniturom na vlasti čisto sumnjam ........

DU
Deleted user
13:22 23.06.2014.

"telefonska sjednica"... jedna od boljih fora u posljednje vrijeme... :-))

Avatar Becarina
Becarina
19:43 23.06.2014.

Zamp je puno veci sukob interesa nego kod Linica a i sume su vece nego kod Sanadera . Ne znam sta ceka USKOK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije