Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORTENOVA OBJAVILA

Mercator preuzeo slovensku trgovinu Engrotuš. Fabris Peruško: 'Potvrđujemo status u regiji'

Foto: Fortenova
1/4
15.11.2023.
u 15:18

Poslovanje u maloprodaji u prošloj i ovoj godini bilo je zahtjevno, no unatoč tome ostali su fokusirani na realizaciju strategije kojoj je osnovni cilj da u cijeloj mreži dođu što bliže kupcima, dok istodobno kroz izvrsne odnose s lokalnim dobavljačima jačaju nacionalna gospodarstva u pet država u kojima posluju.

Mercator je danas potpisao ugovor o kupnji 100% udjela u slovenskom Engrotušu, a s potpisivanjem ugovora pokrenuta je i procedura za dobivanje suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK). Spajanje Mercatora, koji je u vlasništvu Fortenove grupe, i Engrotuša ojačat će tržišnu poziciju oba trgovačka društava te donijeti nove razvojne prilike slovenskim dobavljačima i zaposlenicima, priopćili su iz Fortenova grupe, ističući kako su obje strane uvjerena kako integracija dviju tvrtki predstavlja odličnu podlogu za budući rast zajedničke kompanije i, naravno, dugoročnu održivost poslovanja od koje će imati koristi svi dionici, a posljedično i cjelokupno gospodarstvo.

– Iznimno nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. integrirali Mercator u mrežu Fortenova grupe – rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Poslovanje u maloprodaji u prošloj i ovoj godini bilo je zahtjevno, no unatoč tome ostali su fokusirani na realizaciju strategije kojoj je osnovni cilj da u cijeloj mreži dođu što bliže kupcima, dok istodobno kroz izvrsne odnose s lokalnim dobavljačima jačaju nacionalna gospodarstva u pet država u kojima posluju.

VEZANI ČLANCI

– Duboko smo uvjereni da je to najbolje jamstvo dugoročnog razvoja cijelog nacionalnog gospodarskog lanca – od proizvodnje preko prerade do trgovine – što onda, od zapošljavanja preko podrške investicijama, predstavlja i značajnu kontribuciju održivom rastu gospodarstava u regiji – istaknuo je Peruško. Andraž Tuš je u ime prodavatelja, kompanija Tuš holding i AH Invest 1 kazao kako ugovor o kupoprodaji 100% udjela u tvrtki Engrotuš d.o.o., ne obuhvaća djelatnost drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja.

– Nakon višemjesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlenike, poslovne partnere i razvoj osnovne djelatnosti tvrtke. Vjerujemo da će ova integracija imati pozitivne učinke za slovensko gospodarstvo -– izjavio je. Tomislav Kramarić, predsjednik uprave Mercatora uvjeren je kako se tom transakcijom nastavlja vlasnička konsolidacija u sektoru trgovine.

– Mercator bilježi stabilan organski rast, a akvizicija i spajanje s Engrotušem će nam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva. Povezivanjem ćemo ojačati i stabilnost oba trgovačka društva te slovenskim potrošačima ponuditi najbolji izbor proizvoda i usluga – zaključio je. Detalji ugovora kao i daljnji razvojni planovi povezane tvrtke, tajna su do okončanja postupka dobivanja suglasnosti AZTN-a.

Komentara 4

NO
Nordik
16:12 15.11.2023.

Kada će Borg grupa preuzeti Fortenovu? Dug Fortenove jednak je dugu Agrokora u vrijeme kada ga je Plenković rasturio. (cca 5 milijardi eura)

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
15:57 15.11.2023.

Mercator preuzeo slovensku trgovinu Engrotuš. Fabris Peruško: 'Potvrđujemo status da smo pomoću ruskog novca i ruskog vlasništva iz naše balkanske regije prodrli na južno europsko tržište'

Avatar southman
southman
16:11 15.11.2023.

Zar nije Vlada raskomadala i rasprodala Fortenovu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije