Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najnevinije žrtve

Memorijalni park i igralište u čast 402 poginule djece bit će završeni do kraja godine

Slavonski Brod: Obnova memorijalnog parka uz spomenik stradaloj djeci u Domovinskom ratu.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
02.12.2021.
u 16:26

Investicijska vrijednost izgradnje spomen-obilježja iznosi ukupno 5,4 milijuna kuna

U Slavonskom Brodu uskoro će završiti radovi na izgradnji memorijalnog parka uz spomen obilježje svoj stradaloj djeci u Domovinskom ratu. Spomenik „Prekinuto djetinjstvo", nastao prema idejnom rješenju Petra Dolića i Petre Tončić Lipovščak, otkriven je 2016. godine u čast 402 djece poginule u Domovinskom ratu diljem Hrvatske. Riječ je zapravo o slagalici s prazninama koje simbolično prikazuju nedovršenu dječju igru i prekinute dječje živote.

Uvjete i financijska sredstva za izgradnju spomenika osiguralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, iz kojeg poručuju kako je idejnim rješenjem planirano preuređenje parka na Šetalištu braće Radić kroz tri faze. Prve dvije faze u potpunosti dovršene te je u tijeku posljednja faza projekta, odnosno dovršenje uređenja dječjeg igrališta.

Slavonski Brod: Obnova memorijalnog parka uz spomenik stradaloj djeci u Domovinskom ratu

Slavonski Brod: Obnova memorijalnog parka uz spomenik stradaloj djeci u Domovinskom ratu.
1/13

- Izvedeni su zemljani radovi pod arheološkim nadzorom i izvršeno je opločenje staza, a uskoro slijedi isporuka antistresne podloge i naprava za dječje igralište te očekujemo dovršetak svih radova u sljedeća dva tjedna – navodi se u odgovoru koji nam je dostavljen iz službe za odnose s javnošću Ministarstva hrvatskih branitelja.

Inicijativu za izgradnju spomen-obilježja poginuloj djeci pokrenula je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata. Investicijska vrijednost izgradnje spomen-obilježja iznosi ukupno 5,4 milijuna kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije