Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napali osiguranje

Meksikanci inauguraciju predsjednika popratili prosvjedom

meksiko,prosvjed,enrique pena nieto (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/7
01.12.2012.
u 20:51

Nedugo prije svečanog čina ispred zgrade parlamenta prosvjedovali su brojni građani, a u zgradi ljevičarski političari koji se ne mogu pomiriti s povratkom na vlast Revolucionarne institucionalne partije nakon punih 12 godina

Enrique Pena Nieto položio je u subotu pred Kongresom zakletvu na dužnost predsjednika Meksika.

CNN javlja da je inauguracija počela u 12.01 po lokalnom vremenu te da je trajala pet minuta. Za to je vrijeme predsjednik na odlasku Felipe Claderon primio nacionalnu zastavu od vojnih kadeta te je uručio nasljedniku Nieti.

Nedugo prije svečanog čina ispred zgrade parlamenta prosvjedovali su brojni građani, a u zgradi ljevičarski političari koji se ne mogu pomiriti s povratkom na vlast Revolucionarne institucionalne partije nakon punih 12 godina.

Prosvjednici su se sukobili s policijskim snagama te ih gađali petardama i molotovljevim koktelima. Redarstvenici su uzvratili suzavcem. Ranjeno je ukupno petero policajaca i jedan prosvjednik.

>>Gubitnik meksičkih predsjedničkih izbora pravdu će tražiti na sudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije