Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Medvjed Kyle već ima uspomenu: 'Pločicu i dva vijka'

Kyle
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
20.12.2013.
u 18:01

Kyle Klubertanz napokon je debitirao za Medveščak nakon teške ozljede noge na početku sezone, piše tjednik Max!

Kyle Klubertanz (28) posljednji je od svih ovosezonskih pojačanja zaigrao za Medveščak. Debi je dočekao tek u 36. kolu, ne zbog manjka kvalitete, već zbog teške ozljede, piše tjednik Max!

Naime, u pripremnoj utakmici prije početka sezone teško je ozlijedio nogu, a kao “uspomenu” na taj događaj sada nosi pločicu i dva vijka koji mu spajaju slomljenu kost fibule.

- Uh, ovih tri mjeseca bilo je jako teško, samo sam nemoćno mogao gledati dečke. Sjajan je osjećaj napokon igrati, nedostajao mi je taj natjecateljski adrenalin. Osjećao sam se sjajno u debiju, ništa me nije boljelo, no trebat će mi vremena da dostignem pravu formu – rekao je Kyle.

Oduševila ga kvaliteta KHL-a

Ipak, zbog ozljede je doživio i neke lijep stvari. Imao je vremena bolje razgledati i obići Hrvatsku.

- Najviše me oduševio istarski grad Rovinj, te Zagorje, a posebno dvorac Trakošćan. Ustvari, u Trakošćanu je najviše uživao moj sin Liam. Često se igra vitezova, kraljeva i slično, a dvorci su sjajna kulisa za nastavak mašte kojom se vodi u svojoj igri – ispričao je Klubertanz.

Američki bek priznaje da je imao predrasude o Hrvatskoj, da nije očekivao da će sve funkcionirati tako dobro.

- Priznajem, nisam imao prevelika očekivanja. U mojoj percepciji, prema informacijama koje sam dobio, bilo je da dolazim igrati u odlično ustrojen i vrlo ambiciozan klub koji se natječe u ruskoj KHL ligi, ali i državu koja je ne tako davno prolazila kroz ratne strahote. Kada se spoznaja temelji na toj činjenici, ne očekujete puno. I onda sam se uvjerio da sam zapravo bio u silnoj zabludi i da je Hrvatska sve samo ne zemlja u koju treba sumnjati. Posljednjih tjedana sam shvatio da je Zagreb grad koji ne zaostaje primjerice za finskim ili švedskim prijestolnicama gdje sam posljednjih sezona nastupao. Zagreb pruža baš sve. Od povijesnih, kulturnih pa do onih modernih mogućnosti poput ponude restorana, šoping centara i slično – ispričao je Klubertanz i dodao:

- Iskreno, o Hrvatskoj nisam znao ništa prije dolaska, čak niti da je Zagreb glavni grad. Jedino sam znao da imate sjajnu obalu.

Sada se u Zagrebu već osjeća kao kuće, kaže Kyle i dodaje:

- Volim terase koje ovdje ima gotovo svaki kafić. Obožavam i hrvatsku hranu, restorane... Ustvari, jedino što ovdje baš ne volim je to što je pušenje dozvoljeno skoro na svim mjestima, čak i u restoranima.

Tijekom karijere Kyle je igrao u AHL-u, a prije dolska u Zagreb bio je u švedskoj i finskoj ligi.

- KHL je bolji od švedske i finske lige zato što su momčadi puno ujednačenije, svi imaju po četiri vrhunske navale. Ovdje ima dosta bivših NHL igrača, sve je brže, ljepše. Sada sam se uvjerio da je KHL druga najbolja liga svijeta.

Ostvario dječački san

U Medveščaku uživa, vjeruje da će ovdje doživjeti najljepše trenutke karijere. Zasad mu je najdraži trenutak kada je sa koledžom u Wisconsinu osvojio sveučilišni naslov SAD-a.

Zanimljivo, Kyle je u počecima karijere igrao i za reprezentaciju SAD-a, na Svjetskom prvenstvu do 18 godina. Bilo je to 2003. godine.

- Neopisivo dobar osjećaj je igrati za reprezentaciju SAD-a. Igrao sam na SP-u, i to protiv Rusa. O tome sanja svaki klinac u SAD-u – rekao je Klubertanz.

O svojoj sadašnjici u Medveščaku pak kaže:

- Siguran sam da imamo kvalitetu za doigravanje, jedva čekam da počne. Navijači su sjajni, navijaju i kada izgubimo. Hvala puno i treneru Frenchu, koji me podržao za vrijeme ove teške ozljede.

>>Osam dana do Ice Fevera: Uz navijače Medveščaka do novih rekorda

>>Sertić ljutit: Medveščak mi duguje novac, a ne odgovora na e-mail

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije