Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRE PORUKE

Medvedev se oglasio nakon Bidenova posjeta Kijevu: 'Zakleo se na vjernost neonacističkom režimu'

FILE PHOTO: Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of Russia's Security Council, delivers a speech in Saint Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/12
20.02.2023.
u 16:20

Zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev istaknuo je da zapadne zemlje "prilično vjerno" opskrbljuju Kijev oružjem i novcem

Američki predsjednik Joe Biden dobio je sigurnosna jamstva prije puta u Ukrajinu, rekao je zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev, ne precizirajući tko je američkom čelniku dao ta jamstva. Podsjetimo, Biden je danas prvi put od početka ruske invazije Ukrajine posjetio Kijev, glavni grad Ukrajine.  

"Biden je, nakon što je prethodno dobio sigurnosna jamstva, konačno otišao u Kijev. Obećao je mnogo oružja i zakleo se na vjernost neonacističkom režimu do groba", komentirao je Medvedev, prenosi TASS.

Medvedev je istaknuo i da zapadne zemlje "prilično vjerno" opskrbljuju Kijev oružjem i novcem

"U ogromnim količinama, omogućujući vojno-industrijskom kompleksu zemalja NATO-a da zarađuje i krade oružje za prodaju teroristima diljem svijeta", dodao je.

Podsjetimo, Joe Biden i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski održali su sastanak te potom zajedničku konferenciju za medije. Prvi se obratio Zelenski koji je kazao kako ''demokratski svijet mora pobijediti u ovoj povijesnoj borbi''.

"Ovo je najvažniji posjet u cijeloj povijesti američko-ukrajinskih odnosa. Danas su naši pregovori bili vrlo plodonosni", kazao je.

Biden se osvrnuo na razgovore koje je prošle godine, uoči početka invazije, vodio sa Zelenskim.

FILE PHOTO: Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of Russia's Security Council, delivers a speech in Saint Petersburg
1/11

"Prošle smo godine u ovo vrijeme razgovarali telefonski. Ruski zrakoplovi bili su u zraku, a ruski tenkovi prelazili su vaše granice. Vi ste mi rekli da ste u daljini čuli eksplozije, nikada to neću zaboraviti. Te mračne noći prije godinu dana svijet se doslovno spremao za pad Kijeva", kazao je.

Američki je predsjednik obećao novo oružje Ukrajini, prije svega topničko streljivo, i obećao toj zemlji američku "nepokolebljivu" potporu protiv ruske invazije.

Komentara 14

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
16:55 20.02.2023.

Medvedev o krađi oružja i suradnji s teroristima? 😁 daj nemoj biti smiješan. I molim te, ne naginji se kroz prozor...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:51 20.02.2023.

Biden je najbolji američki predsjednik od vremena Ronalda Regana. Očajni su ovi Rusi, Biden im se šeće ispod nosa a oni samo laju, nemogu ništa.

OL
olujasviholuja2
19:20 20.02.2023.

Nema većih na.zista od Rusa i to već od 1917 do danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije