Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR BRANITELJA

Medved: Nije mi bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore

Tomo Medved
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
05.08.2020.
u 20:10

Ono što moramo učiniti dodatni napor jest upravo kroz uspostavu povjerenja odati počast svim civilnim žrtvama, kaže Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da mu je iznimno drago što je cijela Vlada danas bila u Kninu na središnjem obilježavanju obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

– Raduje me da su sve poruke iz Knina upućene hrvatskom narodu bile usmjerene u jednom cilju, a to je optimizam i stvaranje ozračja za perspektivu Hrvatske, a poglavito ono što je dugi niz godina prisutno, a to je povjerenje – rekao je Medved u Dnevniku HRT-a.

Istaknuo je kako mu nije bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore, gdje su pojedinci iz hrvatskih postrojbi počinili ratni zločin.

VIDEO Gotovina, Plenković, Reiner, Milošević u Kninu

– Ono što moramo učiniti dodatni napor jest upravo kroz uspostavu povjerenja odati počast svim civilnim žrtvama. Civilne žrtve i odavanje počasti njima je civilizacijski doseg i obveza svih nas da damo svoj doprinos kako bi i ti ljudi, koji su možda negdje i zaboravljeni kao žrtve, da naše društvo smogne snage i kroz odavanje počasti svim civilnim žrtvama Domovinskog rata, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da pokažemo da je Republika Hrvatska danas kadra uspostaviti takve odnose koji garantiraju perspektivu za mlade naraštaje – rekao je Medved.

Ključne riječi

Komentara 42

BA
Babadroga
20:26 05.08.2020.

– Čovjek koji je ubio baku Borisa Miloševića uhićen je 1995., a osuđen za ubojstvo 1996. Bio je svjedok obrane generala Gotovine u Haagu, pozvan da dokažemo da je Hrvatska procesuirala ubojstva nakon Oluje i da te zločine nisu počinilii "vojnici" pod vojnim zapovjedništvom... – napisao je Mišetić na Twitteru i dodao:

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
21:46 05.08.2020.

Smatram da je ljudski otići u Grubore i odati počast ubijenim starcima ,ali se nadam da će i članovi sdss-a posjetiti barem neko od stratišta, kojih je previše po Hrvatskoj, i isto tako odati počast. Ne uvjetujem već doista ljudskii vjerujem da je došao i taj čas.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
21:49 05.08.2020.

Pravi ratnik i domoljub. Nek se stidi picburg bojna svojih komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije