Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA KOORDINACIJE

Medved: Donijeli smo niz mjera protiv radikalizacije i govora mržnje

Tomo Medved
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
29.10.2020.
u 10:12

Na sjednici je bio i Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika Milanovića koji je Koordinaciju nazvao ‘paratijelom’.

Pod predsjedanjem ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade za nacionalnu sigurnost Tome Medveda jučer je u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti. Bila je to prva sjednica nakon oružanog napada na zgradu Banskih dvora 12. listopada, kada je ozlijeđen policajac, i nakon rasprave o radikalizaciji u društvu koja je uslijedila.

Potom je Vlada na prošlotjednoj sjednici donijela Zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu, čime je obvezala Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti da na osnovi analize postojećeg stanja predloži mjere za sveobuhvatan i učinkovit pristup sprečavanju radikalizacije, koji treba biti utemeljen na usklađenom i koordiniranom djelovanju svih nadležnih tijela. Kako su jučer izvijestili iz Ministarstva branitelja, na sjednici su u izlaganjima relevantnih resora prezentirane analize postojećeg stanja iz različitih područja nadležnosti.

“Usvojen je niz mjera za sveobuhvatan, sustavan i učinkovit pristup sprečavanju radikalizacije o kojima će Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti izvijestiti Vladu RH te će s mjerama biti upoznato i Vijeće za nacionalnu sigurnost”, piše u priopćenju.

Nakon sastanka Tomo Medved, predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, kazao je da su proveli temeljitu analizu po svim nadležnim resorima, zaprimili njihove preporuke i prijedloge te donijeli prijedloge konkretnih mjera. No o kojim je mjerama, odnosno prijedlozima mjera riječ, nije precizirao, tek je kazao da su “u sklopu tri osnovna područja predložili cijeli niz mjera o kojima će se raspravljati na sjednicama Vlade”.

– Vjerujem da će nakon toga iz mjera koje smo predložili izaći nekoliko važnih rješenja za stanje u društvu i za način kako se nositi s izazovima koje ovo stanje donosi. Dakle, ponajprije smo bili usmjereni na sprečavanje radikalizacije i govora mržnje u društvu – kaže Medved.

Jučer održanoj sjednici u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nazočio je i savjetnik predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić. Predsjednik Milanović prethodno je, podsjetimo, prije nekoliko dana iz Iloka premijeru Andreju Plenkoviću poručio da je Koordinacija za njega – paratijelo.

“Kao herojski zec koji je proveo zadnju već u ognjici i smislio da će sazvati koordinaciju za domovinsku sigurnost, to je paratijelo. Mogao bih ja početi sazivati generale, šefove SOA-e, donositi neke blesave zaključke te još doprinijeti kaosu u Hrvatskoj i pričati o nekim sanitarnim koridorima”, poručio je predsjednik Milanović premijeru Plenkoviću na vrhuncu višednevne polemike koja je, barem zasad, utihnula.

Inače, Koordinaciju, osim Medveda i Lozančića, čini i nekoliko ministara, kao i glavni ravnatelj policije, načelnik Glavnog stožera OS RH, predstojnica Ureda VNS-a te ravnatelji Sigurnosno-obavještajne i Vojne sigurnosno-obavještajne agencije.  

Komentara 7

SA
SamoIstina
10:25 29.10.2020.

verbalni delikt iz "krivičnog zakona SFRJ" pretvoren u tkz. govor mržnje KZ RH! Sram te bilo generale i evo tuži me za mržnju, a tvoj sam suborac bio!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:26 29.10.2020.

MEDVJED NA LANCU (...) -Igraj, medo, zloćo stara, Hopa-cupa, bit će para! (...) Gustav Krklec

Avatar film
film
12:47 29.10.2020.

a kaj veli pupi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije