Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irak
Povratak na članak

Među zemljama koje ISIL opskrbljuju oružjem i Hrvatska?

Diplomatski izvori tvrde da se ISIL koristi oružjem zaplijenjenim od američkih vojnika u Iraku, ali da im je većina oružja stigla iz zemalja bivšeg istočnog bloka te da je to oružje naručeno prije više od godinu dana

Komentari 11

IN
incogrito
14:19 18.08.2014.

Gadi mi se da zivim u drzavi koja na bilo koji nacin podupire OVO. A presutno i svojim dijelima podupiru i na najjace stoka.

VL
BF
brkonja fra brkati
15:02 18.08.2014.

To je oružje RH dostavila preko CIA,koja je bila posrednik za financijera,a to je Saudijska Arabija.Sa tim su oružjem ubijani civili u Siriji,a sada i u Iraku.Ubojice iz ISILa- trenirali su američki vojni instruktori u bazama diljem Bliskog Istoka,od Jordanana pa do Turske,prvenstveno u prljavom planu rušenja Bashar Assada i postavljanja proameričke vlasti.

VL
DU
Deleted user
14:23 18.08.2014.

Baš me zanima hoće li i naša "gospođa ministarka" pokušati zanijekati ove navode. Nekako baš nisam siguran, obzirom da se vjerojatno svi još živo sjećamo fantomske sjednice na kojoj je odlučeno da se AK-47 proslijedi luđacima, a sve u interesu rastavljanja Iraka na interesne zone (Kurdima sjever, Iranu istok, a Siriji zapadni dio Iraka), poradi boljeg ekonomskog iscrpljivanja tamoživućeg naroda. Niti jednom rječju neću pokušati reći da bi naša najveća oporbena stranka postupila drugačije, obzirom da su lijevo i desno krilo dijelovi iste ptice, koju hrane ruke Rostchild obitelji. Jednako smo tako zalegli na stranu Al-CIAde i po pitanju Ukrajine, iako poprilična količina podataka govori da je napad na Ukrajinu samo posljedica preslagivanja snaga na globalnoj političkoj sceni, prije svega ekonomsko-političko pitanje koje svoj korijen ima u odustajanju Rusije i Kine od korištenja "petrodolara" u trgovinskoj razmjeni. Sjetimo se Saddama Hussaina i Gadafija, kako su skončali nakon što su odlučili prodavati naftu za eure (ili kineski yuan - ovisno o kupcu), te na taj način obezvrijediti dolar na međunarodnom tržištu. Obzirom da o svjetskoj trgovini u dolarima ovisi vrijednost dolara (za kojim je potražnja upravo zbog nafte), nisu mogli dopustiti da im dolar zaista vrijedi koliko je pokriven u rezervama zlata (kao i sve solventne valute), jer ne bi vrijedio više od papira na kojem je otisnut. Također, na samoj novčanici dolara lijepo piše: "This note is a legal tender"... I doista, Amerika nema zlatne rezerve još od 70.-ih, već je njihovo vlasništvo u privatnim rukama. Tvrtka koja izdaje (tiska) dolar nije savezna ustanova, već privatna bankarska institucija u vlasništvu obitelji Rostchild, koja istovremeno financira obje strane u sukobu, ne zbog odabira pobjednika (to su već odabrali), već zbog jače eskalacije sukoba. Nije li Obamina izjava da idu ratovati u Irak kako bi zaštitili Amerikance jednaka kao da netko kaže da ćemo zaratiti s Nizozemskom zbog zaštite Hrvata. Tako i Amerikanci brane Ukrajince na Krimu, gdje je Ukrajinac samo slučajno zalutao kao turist-namjernik.

VL
DU
Deleted user
15:48 18.08.2014.

Još jedan "uspjeh" hrvatske vanjske politike i ministarke Pusić....

VL
OP
opcija
20:43 18.08.2014.

dali se sječate :milanovic-pucao-od-smijeha-dok-je-dijelio-puske njemu je to bila super fora

VL
GV
golub Vaso
19:22 18.08.2014.

Mene je sram, ali pusićku i milanovića nije, oni bi prodali i rođenu majku ako washington to traži. Da se razumijemo, isto bi napravio i kara marko kojemo je washigton izabrao predsjedničkog kandidata. O jadna zemljo.

VL
XA
xaron
09:49 19.08.2014.

ISIL je dobar, poželjan i demokratski kad se bori protiv Assada u Siriji, a taj isti je nepozeljan, teroristički , monstruozan... Kad se bori u Iraku. Taj ISIL nikako da shvati šta treba raditi u kojoj državi. Možda mu učiteljii nisu najbolje objasnili, ili su učenici jako tupi, ili ...

VL
AP
apolon
09:44 19.08.2014.

Hajde novinari...Pitajte vladu ili pojedine ministre što znaju o tome i tko snosi odgovornost za ovu prodaju oružja barbarima i razbojnicima Levanta???ojnicima Levanta???

VL
BE
beri
12:03 19.08.2014.

snabdijevaju -srbizam de luxe.Zabrinjava sve više se približavamo srpskom.Jezik je bio bolji u Jugoslaviji.Nije bilo bejzbol,tinejdžer,imidž,mendžament i sl.Izgleda da netko namjerno uništava hrvatski književni jezik.

VL
OD
oltar domovine
13:47 18.08.2014.

normalno danas se oruzje prodaje svim stranama u sukobu tko bolje plati tu nema nista cudno...demokracija je i nema ljubavi nego samo novac!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.