Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava

Međunarodna turistička atrakcija - utrka magaraca u Tisnome

magarac
Hrvoje Jelavić
06.08.2010.
u 15:16

Ovogodišnji favorit i dugogodišnji šampion utrke, magarac Omer, nedavno je poginuo u prometnoj nesreći, kada ga je pregazio slovački turist s Audijem A6.

TISNO - Tovari (magarci, mazge...) se danas pripremaju za, po mnogima, tišnjanski događaj godine: petu po redu Međunarodnu utrku tovarov. Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Općine Tisno i brojnih mjesnih sponzora sutra (u subotu 7. kolovoza 2010.) u 20 sati na trkalištu Rudina u Tisnom počinje "sportsko-zabavni megaspektakl: peta Međunarodna trka tovarov ili peta Međunarodna utrka magaraca", kako je najavljuju organizatori. A evo i plana spektakla: u 20 sati iz Vile prema Rudini kreće defile 12 reprezentacija (Hrvatska, Italija, Belgija, Njemačka, Brazil, Australija, Nizozemska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Kosovo, SAD i Češka) zajedno s trkaćim grlima, jahačicama i jahačima, hostesama i barjaktarima s nacionalnim zastavama odjevenima u nacionalne boje, uz pratnju magarećih zaprega, limene glazbe KUD-a Hartić, KUD-a Travulin i mažoretkinja iz Pakoštana.

Međunarodni sportaši imaju dvije utrke, a onda slijedi finale u 22 sata, nakon čega se proglašavaju pobjednici, odnosno najbrži magarac i njegov jahač. Onda slijedi fešta s glazbenom zvijezdom Majom Šuput i klapom Bunari, koja će trajati do jutra, kako planiraju organizatori iz udruge Tišnjanski tovar koji mole medije da o utrci izvijeste hrvatsku i inozemnu javnost.

– Naslov svjetskoga magarećeg prvaka nikad nije bilo neizvjesniji jer je apsolutni favorit magarac Omer (8), koji je trebao nastupati za Hrvatsku, 7. srpnja poginuo u prometnoj nesreći, kada ga je Audijem A6 pregazio slovački turist. Titulu svjetskog šampiona do sada su ponijele Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Belgija i Italija, a reprezentacija Hrvatske vjerovala je da će uz pomoć Omera vratiti pehar. Kao zamjena za Omera s Kornata je doveden trogodišnji magarčić Vatra. Nakon mjesec dana svakodnevnih treninga vjerujemo da je Vatra spreman za osvajanje "planetarnog šampionata". Na treninzima je postizao i bolje vrijeme od svog prethodnika Omera, ali nismo sigurni kako će trčati uz 11 suparnika kad ih na trkalištu bude bodrilo 10.000 navijača. Svejedno, Vatra i čitava hrvatska reprezentacija idu na pobjedu i posvetit će je neprežaljenom Omeru – poručuju predsjednik udruge Tišnjanski tovar Frane Frkić Rižo i savjetnik za odnose s javnošću Hrvoslav Pavić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar 69bobo
69bobo
11:44 08.08.2010.

treba ju podhitno organizirati i u saboru da vidimo koji je najbrži . inače, drage životinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije