Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno natjecanje

Među nagrađenima i Nikolina Lončar iz zabočkog ŠUDIGO-a

'drzavno1_mab_zag_120310'
'Photoshop'
12.03.2010.
u 16:20

Tema - poticaj natjecanja bio je kaleidoskop, koja je mnoge podsjetila na djetinjstvo i dala im priliku istražiti ljepotu igre, boje i zvuka...

Bučnim pljeskom, zviždanjem i smijehom okončana je svečana dodjela nagrada, vrhunac 11. državnog natjecanja - izložbe učenika srednjih škola koji se obrazuju u području likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Velika konkurencija

Najviše je nagrada ove godine dobila Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb. Natjecanje učenika je vrlo kompleksno natjecanje, a odvijalo se na školskoj i državnoj razini i okupilo 14 škola.

- Tema kao poticaj ovogodišnjeg natjecanja bila je kaleidoskop, koja je zasigurno kod mnogih pobudila sjećanje na djetinjstvo i dala priliku probuditi dijete u sebi, istražiti ljepotu igre, boje, slike, zvuka, filma. Bio je to isto tako izazov na duhovnoj razini. Prepoznati vlastite slike, posložiti ih te oblikovati u ljepše i savršenije cvjetove - rekla je Božica Šarić, ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, škole domaćina natjecanja.

Iako  je konkurencija bila velika, a državno povjerenstvo imalo pune ruke posla, oni najbolji brzo su se prepoznali. Iz škole domaćina Nikolini Lončar pripala je treća generacijska nagrada u drugim razredima. Osim generacijskih, dodijeljen su i pojedinačne nagrade.

Pojedinačne nagrade

Prva nagrada za multimediju i video pripala je Tomislavu Čiča, učeniku Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek, druga Maji Vukešin, učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, a treća Ani Leko, učenici Škole likovnih umjetnosti Zadar. U kategoriji crtača prva je nagrada pripala Mirni Međeral, učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Zagreb iz koje je i treću nagradu primila Dorotea Gašpar, a druga je pripala Andreju Tomiću, učeniku Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti.

a Upravo u ovom vremenu recesije, štednje, likovno stvaralaštvo dobiva novu dimenziju.

Željeli smo da i sam susret i natjecanje bude jedan kaleidoskop sazdan od novog i starog, prošlog i sadašnjeg, urbanog i ruralnog, sirovog i bogatog. Želimo sačuvati vrijednosti prošlosti i sadašnjosti i pridonijeti vječitoj brizi za transformacijom, promjenom i stvaranjem bolje i ljepše budućnosti - komentirala je ravnateljica Božica Šarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije