Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaj u mup-u

Među 10 kandidata bivši ravnatelj te tri načelnika policijskih uprava

'21.05.2011., Zagreb - Glavni ravnatelj policije Oliver Grbic odrzao je konferenciju za medije na kojoj je odgovarao na optuzbe Damira Polanceca. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
28.05.2012.
u 18:20

MUP objavio popis kandidata koji konkuriraju za novog glavnog ravnatelja policije

Budući glavni ravnatelj policije bit će izabran između deset kandidata koji zadovoljavaju uvjete iz javnog natječaja, priopćeno je iz MUP-a.

Tako je, naime, odlučeno na sastanku Komisije za provedbu javnog natječaja za imenovanje glavnog ravnatelja policije koja se sastala u MUP-u kako bi razmotrila prijave 14-orice kandidata. Ustanovljeno je kako od 14 kandidata njih 10 zadovoljava uvjete iz natječaja, a u danima koji slijede sa svima njima će razgovarati ili ministar policije osobno ili netko koga on za to zaduži. Nakon toga znat će se i ime novog glavnog ravnatelja policije.

Novi ravnatelj policije tako će biti izabran između Jakoba Bukvića, sadašnjeg načelnika PU bjelovarsko-bilogorske, Dragutina Cestara, načelnika Sektora kriminalističke policije u PU istarskoj, Ivice Cetine, pomoćnika načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a, Vlade Dominića, tajnika kabineta ministra MUP-a, Vladimira Fabera, razriješenog državnog tajnika, sada u kabinetu ministra (bivši ravnatelj kojeg je smijenio Tomislav Karamarko, op.a.) Ivana Katalinića, načelnika Policijske postaje Krk, Željka Prše, načelnika PU osječko-baranjske, Miroslava Puža, načelnika Odjela za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije u MUP-u, Marka Rašića, načelnika PU sisačko - moslavačke te Dražena Viteza, zamjenika glavnog ravnatelja za opću sigurnost pri Ravnateljstvu policije.

Većina spomenutih kandidata u MUP-u radi niz godina na rukovodećim funkcijama, a teško je predvidjeti tko od njih ima najviše izgleda za imenovanje na zasigurno najvažniju operativnu funkciju u policiji. Hrvatska je policija bez glavnog ravnatelja policije gotovo godinu dana jer je Oliver Grbić, posljednji ravnatelj policije, zadnjih mjeseci svog mandata bio praktički nevidljiv zbog niza afera s kojima je bio povezan.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
vidicmar
20:26 28.05.2012.

naravno da će izabrati najvećeg poltrona među kandidatima... Fabera.

OB
-obrisani-
23:33 28.05.2012.

28.05.2012. u 20:26h sjekira je napisao/la: naravno da će izabrati najvećeg poltrona među kandidatima... Fabera. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Nije poltron, a najmanje ne najveći, ali je ujedno daleko najbolji stručni i profesionalni izbor u odnosu na spomenute, među kojima ima stvarnih poltronaona i totalnih diletanata, a dvoje-troje s ovog spiska je trebalo odavno izbaciti iz policije ! Zapravo začuđuje pomanjkanja mrvice samokritike kod nekih od ovih, kada su se samo usudili podnijeti prijavu na natječaj.

CR
crocro
06:38 29.05.2012.

Svakoga od kandidata poštujem, ne znam puno o pojedinim kandidatima i pogriješio bih ako bi nekoga zanemario kao budućeg dobrog operativca na mjestu ravnatelja. Ali za jednoga sigurno znam da je dobar policajac koji je sposoban rukovoditi policijom a to je upravo gosp. Faber kojeg ste negativno ocijenili. Svaki od nas preferira nekog kandidata. Ja sam uvjeren da je gosp. Faber može uspješno odraditi zahtjevnu policijsku funkciju, ali ne mogu tvrditi da niti ostali kandidati ne bi pokazali trud koji se traži. Ali njihove aktivnosti i sposobnosti ne poznam. A Faberove poznam i to je jedini razlog da spomenem njegovo ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije