Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija uvoznika

Medivital Pharm: 'Kraljevski med' nije opasan po zdravlje korisnika

Med
Foto: Youtube
25.08.2014.
u 08:55

Za plasman na tržište RH, med je prošao sva potrebna laboratorijska ispitivanja i farmakološke analize te potpuno zadovoljio iznimno stroge kriterije EU regulative, poručuje uvoznik

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede u petak objavilo kako se proizvod 'Kraljevski med' – dodatak prehrani, s rokom valjanosti veljača 2016., povlači s tržišta jer predstavlja rizik za zdravlje ljudi, priopćenjem se oglasila i tvrtka Medivital Pharm, uvoznik Kraljevskog meda.

– Za plasman na tržište RH, med je prošao sva potrebna laboratorijska ispitivanja i farmakološke analize te potpuno zadovoljio iznimno stroge kriterije EU regulative, nakon čega nam je izdana dozvola za stavljanje u promet Klasa: UP/I-541-02/12-01/495. Utvrđeno je da med ne sadrži ni jednu nedozvoljenu supstancu, pa tako ni tadalafil, te da ni po jednom svojstvu nije opasan po zdravlje korisnika. Zapadna medicina i farmaceutska industrija svojim kemijskim formulama sintetski imitiraju svojstva Kraljevskog meda. Ako je vjerovati nalazu tadalafila u prisutnosti 60,2 mg/kg, bilo bi potrebno konzumirati 16.129 pojedinačnih doza, odnosno 1,6 kilograma Kraljevskog meda odjednom da bi se postigla prosječna vrijednost tadalafila u samo jednoj tableti od 100 mg sa sintetskim spojem. U svojoj Odluci Ministarstvo navodi da je za zdravlje čovjeka opasna doza tadalafila od 5,0 miligrama naviše, dok su, pak, za Kraljevski med, navodno, utvrdili da sadrži 0,0062 grama po jednoj dozi/pakiranju! Međutim, naš proizvod ne sadrži ni tu navedenu količinu, poručuju iz tvrtke.

Iz Meditival Pharma ističu kako ih ''duboko zabrinjava praksa u RH da se uvoznicima ili proizvođačima prirodnih pripravaka prvo nepobitno utvrdi ispravnost proizvoda, a potom ga se nakon uspjeha i rasta udjela na tržištu – zabrani''.

– Nakon neovisne analize, proizvodi se vraćaju na tržište ali, ovaj put, urušenog imidža zbog gubitka povjerenja klijenata – poručuju.

>> S tržišta se povlači 'Kraljevski med', nuspojave – potpuni gubitak vida i sluha

Komentara 2

NV
novo vriijeme
09:10 25.08.2014.

Poslati medna analizu u Berlin pa ako ga i Njemci odobre i uvezu mogu ga jesti i naša djeca. Neka ova firma kaže tko je izvršio analizu tog meda što se u ovom članku vješto izbjegava, jer ako je analizaa provedena u Hrvatskoj onda je najviši EU standard vjerodostojan kao što je vjerodostojna Hrvatska na svim rang listama lopovluka na svijetu.

Avatar Neobavezno
Neobavezno
10:54 25.08.2014.

Ajmo ispocetka med iz Kine (zasecerena voda neciji interes je da se uvozi) pa da ga djele besplatno nebi ga uzeo 40 kn/1 kg vam privatni medari prodaju med i kupujte od njih jeftinije je a bogami i 100% kvalitetniji od ove secerne vodice iz Kine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije