Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretrpio zatajenje srca

Medicinska sestra u Australiji ugasila zvuk upozorenja, pacijent preminuo. Bila je na mobitelu

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
02.05.2023.
u 14:50

Geraldine Lumbo Dizon proglašena je krivom za profesionalnu grešku i nezadovoljavajuće profesionalno ponašanje

Medicinska sestra Geraldine Lumbo Dizon iz privatne bolnice u Australiji isključila je alarm srčanog monitora 85-godišnjeg pacijenta koji je potom preminuo, utvrdio je sud. Medicinska sestra alarm je isključila tijekom noćne smjene 29. srpnja 2021. godine kada je razgovarala na video poziv. Također, nije obavijestila liječnike da je pacijentu prije incidenta registriran nepravilan srčani ritam.

Bivša medicinska sestra sada je proglašena krivom za profesionalnu grešku i nezadovoljavajuće profesionalno ponašanje. Utvrđeno je kako je trebala pružiti pomoć pacijentu koji je imao zatajenje bubrega i srca, što je ona zanemarila tijekom video poziva sa svojom obitelji, navodi Daily Mail.

Zaboravila je ponovno uključiti alarm nakon svoje smjene, zbog čega je sud rekao da je drugo osoblje propustilo ključna upozorenja koji su ukazivali na pogoršanje njegovog stanja.

Ona je tijekom saslušanja pred sudom objasnila da je isključila zvuk kako bi izbjegla zabunu kod drugih pacijenata koji su mislili da je riječ o zvuku zvona na vratima.

Sedam minuta nakon što je u 7:07 ujutro detektirano uzbunjivanje bez zvuka, čovjek je pretrpio zatajenje srca. Osoblje ga je u 7:20 ujutro pronašlo kako ne reagira u krevetu.

Utvrđeno je kako je Dizon provela više od 66 minuta na video pozivu.

VIDEO Mladenka poginula odmah nakon svadbe, mladoženja kritično. Za sve je kriva pijana vozačica

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
16:39 02.05.2023.

Ima toga i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije