Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETAN ZA TLO?

Međimurski župan traži hitnu istragu zbog zagrebačkog mulja

Mulj
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
02.12.2017.
u 13:12

Očekuje se žurna intervencija inspekcije zaštite okoliša, policije, sigurnosnih agencija, državnog odvjetništva,...

Nakon što je doznao da se na poljoprivrednim površinama u Orehovici i Maloj Subotici odlaže mulj koji se kamionima dovozi iz Zagreba, međimurski župan Matija Posavec pozvao je inspekcijske i druge službe da istraže situaciju na  terenu. 

- Očekuje se žurna intervencija inspekcije zaštite okoliša, policije, sigurnosnih agencija, državnog odvjetništva, Zavoda za javno zdravstvo, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, komunalnih redara Općine i ostalih nadležnih - kažu u Županiji. 

Župan Posavec rekao je da očekuje hitni izvještaj inspekcije zaštite okoliša kako bi se utvrdilo je li dovezeni mulj štetan za tlo. Nečelnici općina tvrde da nisu znali za dovoženje mulja iz zagrebačkog pročistača otpadnih voda.

Taj su aranžman s tvrtkama koje s Gradom Zagrebom imaju ugovore dogovorili vlasnici i korisnici poljoprivrednog zemljišta koji tvrde da imaju potrebne dozvole, te da mulj nije štetan.

Komentara 7

SV
svjetlo
15:47 02.12.2017.

Međimurci,nedajte lijepo Međimurje ono je još jedino poprilično čisto od raznih otrova.Političkih pa i ovakvih.

SZ
stela_zg
02:43 03.12.2017.

Mike Adams/Health Ranger stalno upozorava na toksičnost kanalizacijskog mulja koje se u SAD-u prodaje kao "bio gnojivo". Vlasnik je najsofisticiranijeg laboratorija u kojem analizira hranu, vodu i druge uzorke. Dokazao je da je kanalizacijski mulj prepun teških metala, pesticida uključivšii i glifosata, lijekova (ne zaboravite kemoterapeutike, antibiotike a oni mijenjaju i bakterijski sastav tla), industrijskih otpadnih voda i, zapravo svih kemikalija koje završe u kanalizacijskim vodama. Da, kanalizacijski mulj je dobar ako želite rak, kronične degenerativne bolesti, autoimune bolesti, dijabetes... Ili želite da vam se razboli stoka... Ili želite zagaditi svoje zemljište na više godina. Nadam se da će korisnici u Međimurju biti pametni dok im se prodaju one stvari pod bubrege.

BI
biserkablagus4
14:19 06.12.2017.

Ha ha ha jos jedna novost od Badica tako se bogate na jednom mjestu naprave deponiju a na racunu druga prica bogate se na racun sirotinje koda ce ju svoje imovine odnjeti u grob sramota od gradonacelnika selo mora daa ostane selo jer tamo je cistoca pa nije cudo da moraju uvoziti kropir a svoju imovinu uproascuje dosta gradnje kuca i naselja jer ljudi sa sela idu u grad pa sela ostaju prazna treba vratiti ljude na selo i omoguciti im sva prava ko i u gradu pa bi sela ponovo ozivela nema ljepse nego kad dodes u neko selo a ono mirise na prirodu i cist vazduh.Zato cuvajte sela jer to je tradicija i ljepota Hrvatcke i mladi bi ostajali da imaju mogucnosti a zato se treba probrinuti drzava dajte prestanite sa dovozeenim muljem iz Zagreba jer to je muljaza neko se bogati na sirotinji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije