Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veteranski centar

Matić obišao gradilište u Lipiku, otvorenje u proljeće

Predrag Matić Fred
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
28.11.2014.
u 17:08

Očekuje se da će otvaranjem Veteranskog centra u Lipiku biti otvoreno desetak radnih mjesta.

Ministar branitelja Predrag Matić obišao je u petak gradilište prvog Veteranskog centra u Hrvatskoj, koji će niknuti na mjestu nekadašnjeg hotela "Lipa" u Lipiku.

On je tom prilikom istaknuo kako je riječ o pilot projektu na koji će biti stavljen poseban naglasak te kako je za ovaj i druge veteranske centre koji će se kasnije otvoriti u proračunu za iduću godinu osigurano 12 milijuna kuna. Centar će biti financiran sredstvima Ministarstva branitelja uz sufinanciranje samih korisnika, pretežito umirovljenih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

- Lipik će biti ogledni pilot projekt kojim želimo pokazati Europi što radimo i što želimo, kako bismo mogli aplicirati za sredstva iz europskih fondova za ovakve projekte – rekao je Matić. Očekuje se da će otvaranjem Veteranskog centra u Lipiku biti otvoreno desetak radnih mjesta. Za 7. prosinca predviđeno je svečano obilježavanje završetka prve faze radova na adaptaciji hotela. Otvorenje se očekuje u proljeće iduće godine.

>> Matić: Zar nam treba još nemilih scena poput smrti braniteljice

Ključne riječi

Komentara 11

19
1995josip
21:16 28.11.2014.

Matić je nevažan lik , Milanović može i mora zaustaviti hajku na Hrvatske branitelje i Domovinski rat , da mu se nebi dogodilo da ga Hrvati pamte po nesposobnosti i ugnjetavanju Hrvatskih branitelja ! Matić je sporedan lik koji branibrani svoju fotelju i ne kroji on zakone nego Milanović .

NV
novo vriijeme
17:15 28.11.2014.

Matićev pravi potez.

LI
Livi
17:20 28.11.2014.

Sto su se sad raletili otvarati trafostanice... Najbolji znak da su izbori blizu i da rating pada unatoc "neovisnim anketama".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije