Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probna matura
Povratak na članak

Matematiku bi danas pala trećina maturanata, najteže jednadžbe i funkcije

Učenici srednjih i strukovnih škola riješili su više od 6.000 ispita iz matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika iz dvije ponuđene razine

Komentari 10

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:22 29.04.2014.

A kaj se uzbuđujete? Pa ovdje se zapošljava po rođačkim vezama i stranačkim naredbama. RH je još u "rođačkom dobu", a viši stupanj "kamenog doba" još se dugo neće doseći.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:38 29.04.2014.

Nema tu nekoga velikoga filozofiranja. Iz hrvatskog sustava izlaze uporni i prosječni, te ispodprosječni. Ovi prvi uče svaki dan i čitaju, to su ti koji imaju ponude za posao i vani i u državi. To su ti za koje posao postoji, da bi bio izvrstan inženjer moraš biti izvrstan matematičar. Ovi sa srednjom školom, više ni vani nisu dobrodošli, njih ima na pregršt, Rumunjska, Bugarska itd. svi se otimaju da zidaju, postavljaju pločice, čiste itd. Jedan dio mladih, ipak ostane kod kuće i crpe roditelje do kraja njihovog života, to više nije tako rijetka pojava. U razgovoru s takvima, shavtite da oni o sebi misle samo najbolje, da su nešto posebno i da za njih nije posao sa srednjoškolskim kvalifijacijama, iako i sami imaju samo srednju školu i to s vrlo lošim ocjenama.

VL
BA
balic
09:25 29.04.2014.

Nema pretseskih testova,imas samo lijenih maturanata ili onih koji nisu za vise skole jer treba se uciti,a oni bi radje nesto kreativno radili..Sutra nam takvi masu diplomama ispred nosa i zale se kako ne mogu do posla ;-(

VL
Avatar pf
pf
10:30 29.04.2014.

Čemu učiti kada se diplome mogu kupiti kao kupus na tržnici. Hrvatska je kontaminirana sa falcifikatima, diploma, braniteljskim statusima, lažnim invalidninama, lažnim socijalnim pravima, krivotvorenim putovnicama, lažnim boravištem, lažnim državljanstvom.... Mladi nisu stimulirani za obrazovanje jer se od toga u Hrvatskoj ne živi. Imamo i generale koji su polupismeni. Užas.

VL
BA
BandaZG
22:35 05.06.2014.

Što će im matematiku? Dovoljno je da znaju koji broj zaokružiti na glasačkom listiću.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:24 29.04.2014.

Mislim da nešto ne štima s njihovim odnosom prema učenju. Jer profesor u tih par sati tjedno može prenjeti mali dio znanja koji se nalazi u službenoj knjizi. Knjiga služi da se iz nje čita. Treba pitati učenike koliko puta su otvorili knjigu iz matematike kada su došli kući. Ja znam da ju ne otvaraju mjesecima kod kuće nego samo na nastavi. Jeli to žalosno? Tko je tomu krivu? Beznađe i opća malodušnost u društvu, koju promiču i njihovi roditelji. Zatim krive vrijednosti i krivi uzori.

VL
Avatar fijolica
fijolica
09:19 29.04.2014.

Za to postoje tri moguća objašnjenja: ili su testovi preteški, ili nešto ne štima s maturantima i njihovom odnosu prema učenju, ili nastavnici ne znaju prenijeti znanje učenicima.

VL
DU
Deleted user
11:02 29.04.2014.

@bubimima, siguran sam da si ti ispodprosječan matematičar, jer kao matematičar znala bi da je matematika sve. I muzika je matematika, od trajanja note, do njezine intonacije. Odakle ti ideja da netko tko se bavi muzikom, sportom, plesom ili stranim jezikom, automatski nije dobar matematičar? Ja ti garantiram da su djeca koja osim školskih pohađaju i dodatne aktivnosti bolji učenici od onih kojima je briga samo škola. Djeca na dodatnim aktivnostima brže stjeću radne navike, moraju si bolje organizirati vrijeme kako bi mogli redovito i uspješno završavati školske obaveze, a samim tim vjerujem da će postati i bolji ljudi; sa zdravim radnim navikama i dobrim organizacijskim sposobnostima. A ti sad odi drži lojtru Jovanoviću...

VL
BU
bubimima
09:26 29.04.2014.

A kako bi bolje i znali matematiku kada su se upisali u srednju školu na temelju dodatnih bodova iz glazbenog, plesa, sporta, stranog jezika...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.