Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probna matura

Matematiku bi danas pala trećina maturanata, najteže jednadžbe i funkcije

Foto: Tomislav Milicevic/PIXSELL
29.04.2014.
u 09:10

Učenici srednjih i strukovnih škola riješili su više od 6.000 ispita iz matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika iz dvije ponuđene razine

Kada bi se danas održavala državna matura trećina kandidata ne bi prošla ispite iz matematike, prosječna ocjena iz hrvatskog jezika bila bi dovoljan, a iz engleskog - dobar, javlja Glas Slavonije.  To su rezultati probne mature, akcija koju je 14. travnja provelo učilište Algebra u osam hrvatskih gradova s više od 1.500 maturanata.

Probna matura održana je u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Slavonskom Brodu, a učenici srednjih i strukovnih škola riješili su više od 6.000 ispita iz matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika iz dvije ponuđene razine. Prema rezultatima objavljenim jučer, njih 30 posto ne bi prošlo ispit iz matematike. Pritom su najteže gradivo iz matematike jednadžbe i nejednadžbe, a slijede funkcije.

Cijeli članak ovdje.

>> Brkić će morati na prijemni, možda i na državnu maturu

Komentara 10

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
10:22 29.04.2014.

A kaj se uzbuđujete? Pa ovdje se zapošljava po rođačkim vezama i stranačkim naredbama. RH je još u "rođačkom dobu", a viši stupanj "kamenog doba" još se dugo neće doseći.

BA
balic
09:25 29.04.2014.

Nema pretseskih testova,imas samo lijenih maturanata ili onih koji nisu za vise skole jer treba se uciti,a oni bi radje nesto kreativno radili..Sutra nam takvi masu diplomama ispred nosa i zale se kako ne mogu do posla ;-(

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:38 29.04.2014.

Nema tu nekoga velikoga filozofiranja. Iz hrvatskog sustava izlaze uporni i prosječni, te ispodprosječni. Ovi prvi uče svaki dan i čitaju, to su ti koji imaju ponude za posao i vani i u državi. To su ti za koje posao postoji, da bi bio izvrstan inženjer moraš biti izvrstan matematičar. Ovi sa srednjom školom, više ni vani nisu dobrodošli, njih ima na pregršt, Rumunjska, Bugarska itd. svi se otimaju da zidaju, postavljaju pločice, čiste itd. Jedan dio mladih, ipak ostane kod kuće i crpe roditelje do kraja njihovog života, to više nije tako rijetka pojava. U razgovoru s takvima, shavtite da oni o sebi misle samo najbolje, da su nešto posebno i da za njih nije posao sa srednjoškolskim kvalifijacijama, iako i sami imaju samo srednju školu i to s vrlo lošim ocjenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije