Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.04.2018. u 08:25

Rusi u Agrokoru danas nisu prijetnja interesima stranke kao prije godinu dana jer nema izbora.

Jesu li Rusi mogli preuzeti Agrokor prije godinu dana kao što će to vjerojatno učiniti za tri mjeseca jedno je od prvih pitanja koje se nameće nakon objave detalja iz još nepotvrđene nagodbe. Sigurno da jesu, ali u politici dva i dva ne moraju biti i često nisu četiri.

Šef parlamenta Gordan Jandroković tako sad slavi postignuti dogovor vjerovnika kao veliku pobjedu stranke zaboravljajući da je do jučer dijelio lekcije potpredsjednici Vlade Martini Dalić i prvom povjereniku Ramljaku zbog načina kako su upravljali cijelim procesom.

Rusi u Agrokoru danas ne predstavljaju prijetnju interesima stranke kao prije godinu dana jer nisu na pomolu važni izbori, slom nacionalne perjanice postao je realnost, a i u samom procesu predstečajne nagodbe zaradio je tko god je stigao zaraditi: savjetnici, menadžeri, dobavljači, američki fondovi, pa i političari.

Martina Dalić
1/19

Da je pola Agrokora dospjelo pod okrilje ruskih banaka u travnju prošle godine, pitanje je bi li HDZ dobio dvije trećine gradova i županija na lokalnim izborima i kako bi danas izgledala parlamentarna većina. Dosta je velikih igrača iz dosadašnjeg procesa izašlo kratkih rukava tako da se stvari još mogu promijeniti, no dogovor s vjerovnicima trebao je i premijeru Plenkoviću zbog potresa na desnici zbog Istanbulske konvencije i oporbenog zahtjeva za smjenu Martine Dalić. S dobavljačima iza sebe Plenković lakše može reći da je zaštitio nacionalni interes, radna mjesta, domaću industriju i štošta drugih vrijednosti

Todorić se zaduživao gdje se zaduživao, nije znao ili htio stati na vrijeme te sam prodati dio koncerna. No moglo bi se postaviti pitanje i gdje bi Agrokor bio danas da je šef Mosta Božo Petrov bio politički iskusniji te da je država, odnosno razvojna banka, kreditirala Agrokor s traženih 200 milijuna eura (Ramljakov roll-up bio je dva i pol puta veći), čime bi kompanija dobila na vremenu da se izvuče iz dužničke krize bez uplitanja države.

Komentara 4

Avatar southman
southman
10:58 11.04.2018.

Znači Uprava Agrokora koja je firmu bacila u minus od 50 mlrd. kuna bi po ovoj "nazovi novinarki" izvukla kompaniju iz problema da je dobila od državne banke 200 mil. EUR-a kredita prije godinu dana !? Glupost da ne može biti veća !! Sa druge strane kojoj je banci interes vlasnički udio u bilo kojoj kompaniji ? Bankama je važno povratiti uloženi novac uz naplatu ugovorenih kamata. Agrokor je trenutno u rukama ruskih banaka ali gdje će završiti kada oni odluče prodati svoje udjele. Vjerovatno u rukama drugih ruskih tvrtki ali to će se tek vidjeti !

Avatar Django
Django
09:31 11.04.2018.

Da je Agrokor ovime predan u ruke Rusima, ni pola muke. Ali ta priča još ni izdaleka nije gotova.

DU
Deleted user
14:24 11.04.2018.

Zar stvarno VL nema kvalitetnijeg novinara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije