Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONOLOG NAKON ROČIŠTA

Todorić: Kolika je to želja da se mene uhvati, pa ja sam izgradio Hrvatsku!

Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
10.04.2018.
u 18:09

Martina Dalić je žena koja se ne može kontorlirati. Otišla je u nekontorlirani prostor. To je nevjerojatno koliko Božinović mora čistiti za njom. Čistiti njene SMS poruke, tvrdi Todorić.

Ivica Todorić nakon ročišta u Londonu obratio se novinarima. Održao je poduži monolog u kojem se vidjelo kako je jedva čekao priliku da javnosti iznese sve što mu je na duši. 

- Ovaj sud i proces traju još dalje, dugo će trajati... Još nije red da sada to komentiram. Ovdje sam bio pred nekoliko mjeseci i svoj cilj sam ostvario. Dobio sam vrijeme da štitim svoja ljudska prava, i to i činim. A optužbe kojima me terete su katastrofa! Hrvatska sramota! Dobio sam odluku županijskog suda o blokadi svoje imovine u kojoj se sve vidi. A onda kažu da sam ukrao - kazao je Todorić i dodao:

- Dugo sam šutio i nisam htio raditi štetu zaposlenicima, kolegama i investitorima Agrokora. No kad su me počeli progoniti oglasio sam se. Ovo što se događa je toliko neznanje i bezočno uništavanje imovine i kapitala, kršenje zakona, ustava i svega. Nevjerojatno da se to može događati u zemlji EU.

 

Dok je davao izjave Todoriću je brzo skakao s teme na temu, pri čemu su ga odvjetnici i supruga prekidali nekoliko puta. U jednom trenutku prekinuo je obraćanje pa se ponovno vratio pred novinare. A čini se kako su stresni mjeseci u Londonu ostavili dosta traga i na njegovu izgledu. Djelovao je iscrpljenije, starije, dosta je tjelesno propao... 

Osvrnuo se i na ministricu Martinu Dalić.

- Ona sve najbolje zna. Stotine dokaza ima. Ali ona je žena koja se ne može kontorlirati. Otišla je u nekontorlirani prostor. To je nevjerojatno koliko Božinović mora čistiti za njom. Čistiti njene SMS poruke! Ma to se ne može sakriti, sve će to izaći jednom. Neće je moći zaštititi ni Plenković ni Božinović. Ona je prvooptužena u prijavi koju smo podnijeli za zločinačko udruživanje - naglasio je bivši gazda Agrokora te potom otkrio što misli o mogućem procesu protiv njega u Hrvatskoj.

- Sud ne bih komentirao, a ovo drugo što se događa sami vidite. Nevjerojatno je što se događa. Sramota. Ono što želim reći konačno... Ono što sam danas vidio, ponovno se javlja gospodin Plenković kao što se javlja svaki dan. Zadnji put kad sam ovdje bio jako se uzrujao i dao izjavu da je to engleski sud i kako je to moguće. Potom je slao ovdje ambasadora  koji je tražio da se obnovi moj postupak jer je gospodin Plenković mislio da sud u Engleskoj ne radi svoj posao kako treba. Sad su uzeli najskupljeg odvjetnika. A ja nisam promijenio odvjetnika, samo sam smanjio tim. Kolika je to želja da se mene uhvati. Zbog čega? Što sam ja napravio? Sagradio sam Hrvatsku. Nisam uzeo ni kunu, oni znaju da nisam uzeo ni kunu. Svaki euro zna se gdje sam dao!

Ivica Todorić
1/12

Premijer Andrej Plenković danas je obznanio kako je postignut dogovor oko nagodbe. To je izazvalo žestoku Todorićevu reakciju.

- Za njih je nagodba samo da se sačuva Knighthead i da se sačuva roll-up. Što će biti s dugovima, s vlasnicima, njih apsolutno ništa drugo ne zanima. I oni danas proglašavaju nagodbu. Spašena je Hrvatska! Ako prođe takva nagodba to će biti katastrofa za Hrvatsku, to je uništenje Agrokora. Urota je, to nema govora. Suština je da smo sad u jednoj fazi u kojoj će se donijeti odluke. Dalić i Plenković čine sve da čim prije potpišu i da nagodba prođu kako bi se spasila i nagodba i roll up. I, kakav Peruško! Da ga malo brže pitaš kako se zove, ne bi znao. On je drag čovjek...ali... Ma, kakav Peruško!

Todorić se prisjetio i kako je stvarao Agrokor pohvalivši se da je od nule narastao u najveću kompaniju. 

- Borio sam se s Nestleom i Unileverom. Ništa mi nisu mogli. Nudili su mi 100 milijuna maraka za Ledo, šefu Nestla sam kazao da hoću 120 milijuna. Rekao sam mu 'poslije ćeš platiti 700'. Zadužio sam se i dao Agrokoru dokapitalizaciju i sam sam sa svojim novcem kupio dionice da bih napravio veliki europski retail. Knighthead je došao i uzeo u zalog cijeli Agrokor. I sada naša Vlada tome čovjeku daje da upravlja kompanijom, a u roll upu su napisali da novi holding kontrolira tko će biti šef. Njihove papire nitko ne smije vidjeti. Ako to Hrvatska dopusti to će biti - ajme Bože. 

Svoj monolog bivši vlasnik našeg najvećeg koncerna zaključio je sljedećim riječima:

- Meni je tu došla prijava jer sam golubove hranio gdje se ne smije! A u Hrvatskoj su mi uzeli kompaniju, a da nisam niti jedan papir dobio...

Ivica Todorić
1/19

Komentara 109

CA
campa
18:38 10.04.2018.

"Ja sam izgradio Hrvatsku"govori Todorić a da nije svijestan koliko je ekonomski i socijalno unazadio Hrvatsku.Očito nije svijestan šta se je događalo u Hrvatskoj zadnjih desetak godina i koliko je sirotinje isfabricirao i koliko je porodica i malih tvrtki uništio.Onn je jedan od generatora korupcija i kriminala u državi.Neka se pogleda u ogledalo i kaže koliko poreza nije platio,koliko novaca nije isplatio za isporučenu robu,koliko je izvukao novaca iz tvrtki da bi raskošno živio a radnici su imali status robova.On nije poštovao zakone Hrvatske,on je kupovao firme sve ispod cijene a da nije pitao od koga je isto oteto.Besramni mešetar koji je preko leševa stekao bogatstvo uz pomoć podmičivanja političara.Samo se bojim da odlaskom Todorića dolaze drugi lihvari koji će poslovati na isti Balkanski način uz blagonaklonost korumpirane političke birokracije.Kako narod kaže "sjaše murta da bi uzjahao Kurta".

KA
karlodrago
18:28 10.04.2018.

Todorić nas pravi budalama ,kao on je ostavio Agrokor pun love i bez dugova pa ga vlada krade .Ivice Todoriću ako ima imalo pravde doći ćeš ti na čučavac u Remetinac.

GB
goran.brodsky.3
18:34 10.04.2018.

Mamu ti lopovsku!Sve to što si ti "izgradio"postojalo je i prije tebe.Otac ti je bio na robij zbog pljačke,a nadam se da češ i ti završiti u Popovaći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije