Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kujica ostavljena u smeću

Marta i Magda na putu u bolji život, Mona na svijet donijela 10 štenadi

Kujice
Foto: Privatni album
1/4
17.10.2014.
u 18:25

Kako bi spasila psiće, volonterka Marija treba pomoć, zovite na 091/929-4089

Monina priča samo povrđuje što se događa kad na cesti završi nesterilizirana kujica. Ostavljena u polju, pored hrpe smeća, stigla je do dvorišta kuće na kraju jednog slavonskog sela.

Vlasniku kuće kujica nije smetala, ali se za nju nije ni brinuo. Ubrzo su došli i mladi, ali su isto tako nestajali jedan za drugim. Ostala je samo Roxy. Nije prošlo dugo, Mona je ponovno ostala skotna i na svijet donijela štenad za koju se vlasnik kuće nije želio brinuti. A dvorište bez ograde nije bilo sigurno mjesto za njihovo odrastanje.

- U blizini je željeznička pruga, vlasnik kuće im svašta radi - diže za glavu, vrat, noge. I Roxy će uskoro trebati sterilizirati, ne mogu sama – molila je za pomoć volonterka Marija J., koja se pobrinula da makar ne budu gladni.

Nakon dosta vremena mala Marta je udomljena, Magda je smještena u privremeni dom, Roxy je sterilizirana. A kujica Mona ponovno je postala mama, u novom leglu je 10 štenadi. Trebat će ih cijepiti, udomiti, a što je najvažnije – sterilizirati. Jer samo tako spriječit će da živa bića ugibaju od gladi, hladnoće, bolesti, da nestaju zbog onih kojima do života nije stalo. Da bi u tome uspjela, Marija treba pomoć ljudi kojima je stalo, koji ne okreću glavu. Ostale informacije možete dobiti na mobitel 091/929-4089.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije