Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Marko Tolja: Dotukla me izdaja, predugo sam se opirao ljubavi

marko tolja (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
18.01.2013.
u 20:00

Bio sam lako zaljubljiv. Onda me cura potpuno satrala i ja sam se zatvorio. Teško govorim o osjećajima. Tad sam odlučio da neću ni ulaziti u vezu. Kod mene nema onog: “Cool je cura, idem probati”, priča Tolja

Jedinog šlager-pjevača mlađe generacije i pobjednika pretprošle sezone showa “Ples sa zvijezdama” Marka Tolju (28) od sljedećeg petka redovito ćemo moći gledati i u novoj HTV-ovoj večernjoj emisiji “Hit show”. Riječanin ističe da neće biti klasični voditelj, već domaćin koji svira i pjeva. Kaže da je sretan što je dobio priliku jer ne želi biti samo “tip koji lijepo pjeva”, nego kompletan čovjek sa scene. Zna da ima još puno posla jer pravi zabavljač se, ističe, gradi godinama, a uzori su mu Dean Martin i Frank Sinatra, koji su to najbolje radili.

Jeste li i dio autorskog tima?

– Jesam. To nije licencirana emisija, nego je osmišljavamo zajedno. Ja sam zadužen za glazbeni dio, radimo glazbeni stand up comedy. Uvijek ću imati klavijature kraj sebe, to je moj alat. Mislim da ćemo napraviti emisiju koja će podići prašinu.

Je li vam glazba već osigurala stan i auto?

– Imam sreću pa mi to nije ni bilo potrebno. Imam gdje živjeti u Rijeci i u Zagrebu, imam auto. Nisam se razbahatio otkad zarađujem. Ne štedim, ali i ne trošim puno. Većinu novca ulažem u karijeru. Kad snimam ploču, ukucam strašnu lovu, doslovno bi se mogao kupiti jedan dobar auto, jer mi je to bitno.

Koliko vam treba da se odjenete? Jeste li oduvijek ovakav ‘šminker’?

– Jako sam brz. Volim drugačije iskombinirati odjeću da ne izgledam kao drugi. Pazim što nosim, ali znam izaći do dućana u katastrofalnim izdanjima. Estetski sam tip. Čak sam i likovno nadaren, htio sam studirati dizajn interijera na Likovnoj akademiji u Milanu, ali glazba me povukla na drugu stranu. Kao klinac sam htio imati dugu kosu i to, ali mama mi nije dala.

Dosta ste samozatajni, ne zna se puno o vašem privatnom životu...

– Nije da se skrivam, samo ne guram to pod nos. Zadnjih godinu dana imam djevojku. Ana je iz Zagreba, živjela je u Opatiji zbog posla, a sad je opet u metropoli. Nemamo problema jer ne živimo u istom gradu, to je blizu. Osvojila me izgledom, ali još više osobnošću. Simpatična je, prizemljena, realna, i ništa joj ne znači što sam pjevač. Upoznali smo se prije godinu i pol dana i odmah mi se svidjela. To je bila prva cura nakon dugo vremena s kojom sam odlučio pokušati. I to mi je dosad najduža i najuspješnija veza. Do Ane baš nisam imao sreće u ljubavi.

Teško se zaljubite? Ili se lako odljubite?

– Bio sam lako zaljubljiv. Onda me cura potpuno satrala i ja sam se zatvorio. To je bilo na kraju srednje škole, oko mature. Tada sam se promijenio i još sam takav. Teško govorim o osjećajima. Zato sam i počeo pisati pjesme, da se izrazim. Tada sam odlučio da neću ni ulaziti u vezu. Kod mene nema onog: “Cool je cura, idem probati”. S Anom sam odmah vidio da bi to moglo funkcionirati.

Zamjerate li djevojci koja vas je povrijedila?

– Četiri godine bili smo dobri prijatelji, a onda nam se dogodio klik. Jako smo se zaljubili, ali ona je usput imala dečka. Izlevatila me, i to dvaput na istu foru. Pa smo se posvađali i nismo se dvije godine viđali. Kad smo se nakon toga sreli, ljutnja je bila prošla. Shvatili smo kakvi smo kreteni bili. Dvije godine bio sam njezin cimer u Zagrebu, bez ikakvih ljubavnih varijanti. Stvarno smo najbolji prijatelji. Najvjerojatnije ne bismo bili da se sve to nije dogodilo. I zato vjerujem u muško-ženska prijateljstva.

Po anketama ste djevojčicama najdraži pjevač, najzgodniji i najseksi. Koliko vam to znači?

– Baš najdraži? Ma ne mogu to ni zamisliti. Kad god mi netko kaže da sam zgodan, ne znam što da kažem. A seksi? Zar curice od 13-14 godina znaju što je seksi? Imam krivi nos od rođenja, te mršave nožice... Mislim da se moja privlačnost bazira na nečem drugom. Starije mi žene često kažu da imam prikriveni šarm, tome više vjerujem. Iako je i ovo što kažu curice kompliment.

Vjerojatno ste jedan od najpoželjnijih ženika...

– To da. Imao sam više situacija kad su mi mame uletavale. Kćeri se srame, ali kako mame nemaju srama kad trebaju udati kćer... to je nevjerojatno. Priđu i kažu: “Ovo je moja kći, upoznaj se s njom. Ona ti je super, ti si super, moglo bi nešto biti između vas”. To mi se dogodilo nebrojeno puta.

A što bi htjela vaša mama?

– Mislim da o tome i ne razmišlja jer sam joj rekao da se snahi ne nada još par godina. Ali ima snahu od mog brata s kojom je sretna, a i moja djevojka ju je oduševila čim ju je upoznala.

Jeste li, kao pravi horoskopski Rak, jako vezani za majku?

– Da. Ali jako sam zatvoren u izražavanju emocija i prema mami. Puno toga držim u sebi, vjerojatno ću jednog dana puknuti k’o kokica. Kad sam snimio prvi kantautorski album, mama nije mogla vjerovati. Plakala je u dnevnom boravku, nije mogla vjerovati da su iz mene izašle takve misli. Roditelji su me uvijek podržavali u svemu što sam radio. Prvo su govorili da moram završiti fakultet, ali shvatili su da ne mogu živjeti bez glazbe. I tako već šest godina imam 10 ispita na hotelijersko-turističkom fakultetu u Lovranu. Vezan sam i za oca, za brata i njegovu obitelj, osobito malog nećaka. Mi smo kompaktna obitelj.

Jeste li se tukli u mladosti?

– Moja ekipa jedno se vrijeme baš ozbiljno tukla. Ja sam se samo jednom potukao. Lupio sam tipa šakom u nos i zašpricala me njegova krv. Odmah sam ga pitao je li mu dobro. Nisu tučnjave za mene.

Družite li se s prijateljima iz škole?

– Imam istu ekipu kao prije 10 godina i najbolje mi je s njima. Iz profesionalnog života nemam prijatelja. Imam nekoliko dragih ljudi s kojima se volim vidjeti kada dođem u Zagreb, ali moje je društvo u Rijeci. Moji najbolji prijatelji iz škole i kvarta. I dalje idemo na ista mjesta. Nema promjena zato što sam pjevač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije