Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Marko Polo će možda završiti na rezalištu

Stručnjaci kažu kako mu zbog prevelikog oštećenja nema spasa i da popravak nije isplativ te da će najvjerojatnije završiti na rezalištu u Turskoj. Marko Polo, navodno je osiguran na četiri milijuna američkih dolara, a akcija odsukavanja bi koštala milijun američkih dolara.

Komentari 18

LU
lux020
16:10 08.11.2009.

Ovo je izvrsna prilika za mali novac napraviti hotel od broda,u njemu noćne klubove,disco i tzrističku atrakciju.Isplativo je,već ima sve uvjete za prihvat gostiju,ali naši to ne mogu skužiti.........

VL
Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
17:14 08.11.2009.

Metnite pod to zeljezne zatvorene \"kante\" izradjene po potrebi i napumpajte ih sa zrakom, olaksate tezinu i povucite natrag. netreba za to milion dolara.

VL
OB
-obrisani-
19:51 08.11.2009.

Neslužbeno doznajemo kako će se odsukavanjem pričekati jer se navodno Jadrolinija i Croatia osiguranje nisu dogovorili oko plaćanja troškova ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ kakve lazi, brod je sada vlasnistvo osiguravajuce kuce ne jadrolinije, te osiguravajuca kuca croatia osiguranje, mora naci tegljace, tehniku i ljudstvo za odsukavanje. kakvo placanje troskova, kradja love iz jadrolinije za privatne djepove menadjera u croatia osiguranju i jadroliniji. ima nesto sto se zove \"deductible\", mala cijena koja se placa za skrbnistvo broda. sto ucine lopovi od hrvatskog pomorstva, shyebase sve i svakoga, te odvedu hrvatsko pomorstvo na najnize moguce grane.

VL
OB
-obrisani-
21:17 08.11.2009.

Kad bih ja dobio taj brod odsukao bih ga za dva dana i to s najobičnijim ribarima uz minimalne troškove. Hebote još mi nije jasnoi gdje su ovi učili fiziku i da ne zmaju da su mogli upotrijebiti istem poluge ili tzv.flašencug kao kod mehaničara, pa zavezati krmu s lijeve strane i postaviti ( zabetonirati( sidro na otoku, a zatim španati krmu dok se istodobno brod naginje na lijevo i odsukava pramac. Sve se radi za vrijeme plime i kad se brod napne dovoljno na stijene s desne strane se mogu postaviti klizači da se trup ne ošteti. Po njima bi ispalo da kad zapnem negdje u snijegu auto trebam izrezati ili kad se nasučem negdje da su mi kotači u zraku opet se treba izrezati. Daj istovarite taj teret van, opteretite krmu do maksimuma, upregnite par remorkera da vuče u rikverc i istodobno španajte lijevo prema otoku sa španerom.

VL
PR
Protivcenzure
21:49 08.11.2009.

nebi bilo prvi puta da se brod nasuče prije redovite mirovine da bi se dobilo novac od osiguranja.

VL
Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
22:00 08.11.2009.

Odsukati nije problem kad bi se to htjelo, ali se to nece jer se vise isplati dobiti novac od osiguranja. Dosta sam naivan da na to nisam odmah pomislio.

VL
OB
-obrisani-
22:03 08.11.2009.

08.11.2009. u 21:49h treble je napisao/la: nebi bilo prvi puta da se brod nasuče prije redovite mirovine da bi se dobilo novac od osiguranja. ================= 0 Ima i u tome istine. Sjetim se sebe kako sam svoj stari auto kasko osigurao, a onda napenalio sa drugom kantom i osiguranje mi isplatilo totalku, a ja uložio dio u popravak i auto je bio opet spreman. Tako sam s istim autom zaradio i to pošteno najmanje 5 puta više nego što sam platio auto. Derali me godinama za osiguranje i jednom sam odlučio da si povratim dio love.

VL
TU
tupslav
02:25 09.11.2009.

Nesto mi nije jasno. Ako je brod osiguran na 4 miljuna dolara, zar to znaci da brod vrijedi samo 4 miljuna? Koliko ce kostati novi ? Ako neko zna..

VL
DA
davormr
14:46 08.11.2009.

A Bogu hvala, i sadašnji, nehrvatski tzv. predsjednik će uskoro u rezalište \"istorije\" koju si je sam zaslužio. Unatoč agresivnom, manipulativnom, sugestivnom i sustavnom \"ispiranju mozga\" od strane nehrvatskih i neslobodnih medija, koji medijskim inženjeringom i virtulanom opsjenom favoriziranjem 4-5 kandidata nastoje formirati javno mnijenje, šutljiva, demokršćanska i državotvorna većina kaže: dr. MIROSLAV TUĐMAN PREDSJEDNIK RH!

VL
Avatar Rubirosa
Rubirosa
15:30 08.11.2009.

Zasto ne napravite hit od tog broda,samo bi unistavali.Lepo igradite prilaz ,a i ne treba(moze prilaz sa mora jos atraktivnije,gosti nemaju kud pobeci) nego ga prenamjenite u HOTEL,ime nek mu bude \"Onaj koji se nasukao\" na teretnoj platformi napravite disco i eto love do krova.....

VL
RA
rackizel
16:50 08.11.2009.

itat:... da će najvjerojatnije završiti na rezalištu u Turskoj, Kraj citata. Evo još jednog dokaza kako naša vlada i države uništavaju hrvatsku industriju i brodogradilišta. Umjesto da se brod reže u našim nezaposlenim brodogradilištima i tako dođe do sirovine za budući brod, oni potiču tuđu ekonomiju.

VL
BT
bili-tartuf
16:28 08.11.2009.

ma bolje da ljude puste , odnesti sa te olupine...ono cá im fali....

VL
DU
Deleted user
16:47 08.11.2009.

Majstorski je to nasukano, con tutta forza. Prvo su odbili komad krme i jedne elise na manjem otočiću, a onda par minuta kasnije \"najahali\" Sit jer im je eto jadan podletio pod kobilicu.

VL
DU
Deleted user
16:51 08.11.2009.

Milijun dolara se čini kao veliki novac za \"Jadrolinija\" tvrtku, ali da su njihovi manager pametni - tiskali bi razglednice \"Pozdrav iz Hrvatske\" s motivom gore i toga bi se prodalo na milijune komada u godinama koje slijede, zar ne? I od \"autorskih prava\" na podvig II časnika - ne samo da bi platili trošak odsukavanja nego bi još mrvicu i mogli zaraditi...

VL
OB
-obrisani-
16:59 08.11.2009.

kakve lazi i licemjerstvo hrvatskih strucnjaka, koliko brodova se nasukalo ili su vadil s dna mora, te su popravljeni i vraceni u servis. netkobude namlati dobru lovu u jadroliniji i osiguravajucem drustvu, zbog ovog slucaja rezanje u turskoj, jos jedne budalastine jadrolinije i osiguravajuceg drustva, nase zaljezare ne rade, oni plate turke za rezanje, tko bude platio tegljenje. lazi, lazi i nista vise

VL
KO
komiza
17:21 08.11.2009.

jos jedno ljubavno gnijezdo za keruma !!!....mozda bi svi oni koji su glasali za keruma trebali skupiti dovoljno novaca za pretvoriti marka u plutajucu prostituciju sa staklenim/prozirnim zidovima tako da mogu naplacivati svim promatracima...prozirno dno na brodu za sve one koji dodju do marka u podmornici !!!....a ova dva remorkera treba ostaviti sa svake strane po jedan na krmu od ljubavnog gnijezda tako da ih valja sa jedne na drugu stranu dok oni dvoje uzivaju u sramoti svojoj!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
MA
magic1960
19:16 08.11.2009.

Pogledajte Sit na google maps. Imate i sliku mjesta gdje se nasukao, iz iste perspektive. Otok je dug 3,5 km i širok 500 m. OVO postaje najveći hrvatski misterij. ili ne ?

VL
TU
tupslav
09:00 09.11.2009.

Znaci, bolje je pokupiti 4 miljuna za brod, nego 1 miljun za odsukavanje?! A ja mislija obratno :-(

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.