Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Marko Polo će možda završiti na rezalištu

jadrolinija
Dino Stanin
08.11.2009.
u 14:37

Stručnjaci kažu kako mu zbog prevelikog oštećenja nema spasa i da popravak nije isplativ te da će najvjerojatnije završiti na rezalištu u Turskoj. Marko Polo, navodno je osiguran na četiri milijuna američkih dolara, a akcija odsukavanja bi koštala milijun američkih dolara.

Jadrolinijin trajekt "Marko Polo" već više od dva tjedna leži zarobljen na stijenama otočića Sita između Pašmana i Žuta u šibenskom arhipelagu na kojeg se nasukao greškom posade.

Neslužbeno doznajemo kako će se odsukavanjem pričekati jer se navodno Jadrolinija i Croatia osiguranje nisu dogovorili oko plaćanja troškova. Službenu informaciju iz Jadrolinije nismo uspjeli dobiti.

Stručnjaci kažu kako mu zbog prevelikog oštećenja nema spasa i da popravak nije isplativ te da će najvjerojatnije završiti na rezalištu u Turskoj. Marko Polo, navodno je osiguran na četiri milijuna američkih dolara, a akcija odsukavanja bi koštala milijun američkih dolara.

Podsjetimo, stručnjaci iz Jadranskog pomorskog servisa, nakon što su u nekoliko navrata remorkerima bezuspješno pokušavali odsukati Marka Pola, Jadroliniji su predstavili novi plan izvlačenja broda. Angažirani su stručnjaci iz Rotterdama koji su predložili da se Marka Pola podigne uz pomoć dizalica i zračnih jastuka. Spomenimo i to da se u utrobi Marka Pola još nalazi 18 vozila, vjerojatno sada i već bijesnih vlasnika koji će, za pretpostaviti je, od Jadrolinije zatražiti poveću svotu novca za odšetu.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
17:14 08.11.2009.

Metnite pod to zeljezne zatvorene \"kante\" izradjene po potrebi i napumpajte ih sa zrakom, olaksate tezinu i povucite natrag. netreba za to milion dolara.

OB
-obrisani-
19:51 08.11.2009.

Neslužbeno doznajemo kako će se odsukavanjem pričekati jer se navodno Jadrolinija i Croatia osiguranje nisu dogovorili oko plaćanja troškova ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ kakve lazi, brod je sada vlasnistvo osiguravajuce kuce ne jadrolinije, te osiguravajuca kuca croatia osiguranje, mora naci tegljace, tehniku i ljudstvo za odsukavanje. kakvo placanje troskova, kradja love iz jadrolinije za privatne djepove menadjera u croatia osiguranju i jadroliniji. ima nesto sto se zove \"deductible\", mala cijena koja se placa za skrbnistvo broda. sto ucine lopovi od hrvatskog pomorstva, shyebase sve i svakoga, te odvedu hrvatsko pomorstvo na najnize moguce grane.

LU
lux020
16:10 08.11.2009.

Ovo je izvrsna prilika za mali novac napraviti hotel od broda,u njemu noćne klubove,disco i tzrističku atrakciju.Isplativo je,već ima sve uvjete za prihvat gostiju,ali naši to ne mogu skužiti.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije