Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO JE MOGUĆE

Mladić kažnjen zbog neobičnog razloga, on se pravda: 'Pa živim u Njemačkoj...'

Košnja trave
Foto: freepik.com
1/3
08.12.2023.
u 08:42

Prema presudi, Marko je kriv jer u lipnju ove godine kao vlasnik nekretnine u Novoj Gradiški ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške.

Marko je proglašen krivim i osuđen jer nije pokosio travu u svojem dvorištu oko obiteljske kuće. Komunalno redarstvo izdalo je protiv njega obavezni prekršajni nalog, na koji je Marko uložio prigovor pa je sve završilo na sudu.

Prema presudi, Marko je kriv jer u lipnju ove godine kao vlasnik nekretnine u Novoj Gradiški ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške. Sud je kao valjane dokaze prihvatio tri fotografije okućnice, kao i fotografije koje je priložio Marko u svom prigovoru, a posebice fotografije okućnice od 13. lipnja ove godine, gdje je vidljivo da je doista zarasla u visoku travu, piše Danica.

Kao olakotnu okolnost sud je Marku (29) uzeo prekršajno nekažnjavanje, kao i da je priložio fotografije okućnice od 26. lipnja gdje je vidljivo da je trava održavana i pokošena, kao i da je ove godine zbog velike količine kiše došlo do povećanog rasta.

Osim toga, navodi sutkinja, Marko je u Njemačkoj i plaća košnju ispred kuće u Novoj Gradiški, ali mu okućnica ove godine nije pokošena iako je košnju platio nekome, što znači da inače brine o održavanju okućnice. Unatoč svemu, Marko mora platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe, zaključuje Danica.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Strava u tunelu Učka: U prometnoj nesreći dvije osobe poginule

Ključne riječi

Komentara 26

CR
crocro
09:36 08.12.2023.

Gdje su komunalni redari koji znaju da se na području njihova djelovanja izvode razni komunalni radovi kao što su košnja raslinja pored odvodnih kanala, kopanje jama za plinofikaciju, kopanje jama za vodovodnu mrežu, kopanje jama za polaganje neergetskih kablova, kopanje jama za šahtove i da ne nabrajam dalje. Sve to u naselju izvode bageri, traktori, razni radni strojevi s pomagalima, te sada u ovim zimskim i blatnjavim danima kotači su im puni blata a oni traktorima i bagerima jure po ulicama a blato s kotača leti 5 metara u zrak na dužini od dva ili više klilometara pa tako na ulici ili prometnici ostaje grumenje blata koje kiša dodatno namače a vi automobilima morate razmazati to blato po asfaltu i ne daj Bože da morate naglo stati onda ćete proklizati ili ne daj Bože izazvati prom nesreću. A onda će biti da niste prilagodili vožnju uvjetima na cesti. A za nanešeno blato nitko ne odgovara. Komunalnih redara nema, ako ih ima neka istaknu tko je i kada platio novčanu kaznu za nanošenje blata na prometnicu. Komunalni redari igraju ulogu maloga gradonačelnika i taj posao nije za njihov visoki status. Ako su komunalni redariu dosljedni onda imaju praviti red a ne dopuštati javašluk i nered. Ako ne rade svoj posao već samo hodaju s nekim rokovnicima pod rukom, onda njihovo radno mjesto treba izbrisati.

ZP
Zabranjen pristup
09:10 08.12.2023.

O tome bi se dalo raspravljati sta je kome uredno i koje biljke preferira. Mislim da bi se komunalno trebalo posvetiti odrzavanju gradskih povrsina i ostalog. Gdje Marko moze tuziti grad za rupe na cesti??

GO
gordan0810
10:15 08.12.2023.

Koliko je onda Zagreb trebao platiti kazni ovo ljeto za nekošenje trave. Ali ček, neće valjda sam sebi naplatiti kaznu, samo drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije