Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Jurič:
Povratak na članak

'Dogodila se monstruozna zamjena teza, protiv mene je pokrenut javni linč'

Bio je to smišljeni verbalni šok, s ciljem da skrenem pozornost javnosti na evidentni problem promidžbenog djelovanja četništva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kaže Jurič

Komentari 119

ET
etrao
15:18 21.01.2016.

Puna podrska gospodinu Juricu! Svatko tko je zdrave pameti nakon ove snimke resgirso bi isto!

VL
Avatar sposaric
sposaric
15:21 21.01.2016.

Drži se, Marko, rekao si ono što su htjeli čuti oni na koje se to odnosi. U svemu tome zanimljivo je da "oni" šute, a napadaju te Hrvati?!

VL
DU
Deleted user
15:07 21.01.2016.

Ne se bojati gospon Juricu.....prosla su ta vremena kad je ljude "jeo" mrak ......o tim vremenima bi mogli malo ispricati tatek od bljedolikog Iveka, Joza Manolic i ostala komunisticka bagra kojima ne smeta ovo chetnicko orgijanje u sred Zagreba

VL
Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
15:54 21.01.2016.

Riječ je o eklatantnom primjeru govora mržnje i direktnog poticanja na nasilje prema pripadnicima hrvatske nacionalne većine. I većina to treba osuditi. Štoviše, na snimci se jasno vidi kako je upravo mitropolit Porfirije tražio da veselo društvo zapjeva poznatu četničku pjesmu “Šta se ono na Dinari sjaji”, tako da nema NIKAKVE sumnje da se možda radi o “namještaljci” ili da se mitropolit Porfirije spletom okolnosti u krivo vrijeme našao na krivom mjestu. “Još, još jedanput! Naša pjesma! Ajmo!”, nagovarao je mitopolit Porfirije okupljene, nakon čega je Vojislav Bilbija započeo s poznatom četničkom pjesmom. Toliko i Hvala.

VL
Avatar comparator
comparator
15:28 21.01.2016.

Ne boj se prijatelju nismo slijepi ! Hrvatska ona istinska je uz tebe ,a to što se neki još uvijek usuđuju ovako vrijeđati Hrvate i pjevati ogavne pjesme samo pokazuje tko je do sada bio na vlasti u Hrvatskoj.

VL
94
9415miky
15:54 21.01.2016.

Bravo Marko!!!

VL
DU
Deleted user
15:29 21.01.2016.

Juriču, nema ti tu zamjene teza. Po Hrvatima sere tko koliko hoće a onda se sve to nazove slobodom govora li pak benignom parodijom! Pa šrto bi tebi bilo bolje nego ostalim Hrvatima. Ali ako sve Hrvate proglasiš genocidnim narodom i krvinim sinovima garantirano ti nitko u RH neće prigovoriti! Žalosno zar ne!

VL
RO
rommy
15:24 21.01.2016.

Što to rokču one bradate svinje s videa...Što to imaju opet pupavec i pus(š)ić verbalnu dijareu

VL
CR
crni7777
15:54 21.01.2016.

I,kome još smeta ukazivanje na četništvo u spc?

VL
BO
boovuu
16:07 21.01.2016.

zar MUP i ostoja neće podnijeti kaznene prijave ? ili to čeka novog ministra ? za pozdrav za dom spreni su kažnjeni . za izvođenje četničkih pesama niko ne odgovara . četnička pesma je za neke (osoja,milanovioć i veči dioo bivše vlade RH) folklor.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
15:40 21.01.2016.

pusti komunjare hebes komunjare sta pricaju...imas podrsku dijaspore...

VL
DU
Deleted user
16:51 21.01.2016.

Znači ovaj đavolji pir popova Pravoslavne crkve u Hrvatskoj pridonosi boljim odnosima dvaju naroda? Ma da imate pravo. Ovaj novinar je glavni krivac što je to razotkrio i što voli svoju Domovinu?!!!! Ma ...neću ništa više napisati jer će mee "pravovijernik" sa portala VL automatski staviti na led...bar dva dana.

VL
NE
neos
15:34 21.01.2016.

Marko, Vinkovčani su tu ako bude nekakvih problema, a apeliramo užoj i široj zajednici da je bolje da problema ne bude. Lp iz miroljubivih Vinkovaca

VL
AG
Agricola
16:34 21.01.2016.

Kao prvo, neki dan smo čuli kako se srpski četnici preko novina koje se zovu "Novosti" i koje se financiraju iz hrvatskog proračuna, sprda s himnom Republike Hrvatske koju su naslovili "Lijepa naša haubico". Neki su napali taj čin, a četnicima su odmah u obranu skočili komunisti poput Ivice Đikića, Saše Lakovića i sličnih uz tvrdnju da je riječ o satiri, i da "satira i ima zadatak da provocira i propituje tuđe svetinje" te da "se satira progoni samo u totalitarnim sustavima". Kao drugo, izjava Marka Jurića o "četničkom vikaru" i natpisu na Cvjetnom "Pazi oštar četnik" je po mom mišljenju, a i mišljenju puno ljudi s kojima sam razgovarao, puno bolja satira od "lijepe naše haubice". Sad komunisti i četnici zajedno napadaju satiru koju su branili dok su se sprdali s himnom Republike Hrvatske. I opet ponovo, četnici i komunisti su saveznici, to je politika SDP-a, HNS-a i SDSS-a, licemjerni su do bola, čine drugima ono što ne žele da drugi njima čine, i tu je sve jasno kao dan.

VL
AJ
ajmo
16:20 21.01.2016.

Marko ma neboj se to su strašljivci koji su na prvom pravom fajtu zapalili IMT traktore i pobjegli glavom bez obzira .No ako Mirković želi okršaj evo ja mu nudim pošteno u ring .Juriću samo ti zovi nebojimo se mi tih koji prijete.

VL
HH
helgin@hogar
16:10 21.01.2016.

klasicna hrvatska prica; kad gayevi, transrodni, srbi, cetnici, antifasisti ugnjetavaju vecinu to je demokracija, kad vecina kaze kako je, onda je to rasizam, fasizam, homofobnost, netrpeljivost! sta nije demokracija i sloboda govora!? ocito je da je demokracija floskula!

VL
DD
dr dragon
16:14 21.01.2016.

Najvise mrznje je posijao sdp prema hrvatskom pucanstvu koji podrzavaju hdz pogotovo Milanovic sa svojim ,,svaka druga rijec protiv hdz-a.Ja nisam hdz ali to je cinjenica.Ti isti su bili i kao humanisti ,,za" izbjeglice! Ti isti opet brane one koji pjevaju cetnicke pjesme i sire mrznju a oni koji realno upozoravaju na veliki problem njih lincuju.Takve bi trebalo protjerat iz domovine ili zatvorit jer rade protiv sopstvenog naroda i drzave.U zatvor s njima!

VL
LO
Loupillon
16:02 21.01.2016.

Himna je svečana pjesma jedne države i kad svira treba joj odati počast. Parodiju na himnu RH mogu "ispjevati" samo oni koji mrze državu u kojoj žive stoljećima, posebno Pupovac koji u Hrvatskoj voli samo novac i položaj u Saboru,Saboru, koji mu omogućuje pripadnost nacinalnoj manjini.Da li je itko kažnjen zbog vrijeđanja i Hrvata i njihove himne? Razni Pusići , Frljići i slični jedva čekaju da ponize Hrvatski narod i to samo zbog mržnje koja ih izjeda.Sjetimo se parola koje je Pusić postavio u Vukovarskoj ulici uZagrebu na dan pada Vukovara 2014.Gdje je tada bilo HND?

VL
DU
Deleted user
16:01 21.01.2016.

u Hrvatskoj se smiju samo Hrvati vrijedati.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:50 21.01.2016.

Pjeva se četnička pjesma na videu, a čovjek u čiju čast se pjeva i koji je zatražio da još jednom čuje, kako se iz razgovora vidi, jest glavom i bradom Porfirije (stoji lijevo u kadru), predstavnik srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu, na Cvjetnom trgu. Milorad Pupovac žestoko se propeo na zadnje noge u zaštiti, kao što vidimo četnikovanja, jer nema dvojbe, srpski pravoslavni svećenici na video snimci pjevaju četničku pjesmu o zloglasnom četničkom vojvodi Momčilu Đuiću.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.