Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turističke nagrade

Marka Pola dobile Vesna Jurić Rukavina i Sissi Munz iz Austrije

V.L.
18.12.2023.
u 12:45

Cilj nagrade Marko Polo je popularizacija putovanja i upoznavanje drugih kultura te afirmacija turističkog novinarstva, a Grand Prix nagrada pripala je Vesni Jurić Rukavina za izvanserijski doprinos turističkom novinarstvu te serijal reportaža o Hrvatskoj na Hrvatskom radiju – Radio Sljeme

Nagrada za turističke putopisce Marko Polo 2023. Grand Prix pripala je Vesni Jurić Rukavina za izvanserijski doprinos turističkom novinarstvu te serijal reportaža o Hrvatskoj na Hrvatskom radiju – Radio Sljeme, objavljenih u emisiji “Prstom po globusu”. U izboru Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca FIJET od stranih je pisaca u turizmu dobitnica austrijska novinarka Sissi Munz, kojoj Marko Polo odlazi za turističke reportaže iz Egipta, posljednjeg domaćina kongresa FIJET-a.

Nagrada FIJET Tolerance otišla je u ruke Željku Marušiću za promicanje tolerancije i međukulturalnog dijaloga u emisiji OTV-a “Željko Marušić i gosti”. Plaketa s likom Marka Pola pripala je autorima dokumentarnog serijala HRT-a “Dulum zemlje” Filipu Filković Philatzu i Tomislavu Krniću te producentici Tamari Babun. Dobitnici su i Lana Mindoljević za reportažu o Imotskom objavljenu na portalu Putni kofer, Hrvoje Dečak za reportažu o Križevcima objavljenu u časopisu Meridijani, Karmen Levar za dokumentarni film o Novljanskom mesopustu na Televiziji Student te putni časopis Croatia Airlinesa za objave o Zagrebu “Život grada”.

VEZANI ČLANCI:

Na svečanoj dodjeli u zagrebačkom hotelu Esplanade dobitnicima je čestitao čelnik FIJET-a Tijani Haddad. "Naše udruženje promovira održivi turizam koji respektira različite kulture, okoliš, ali i buduće generacije", ističe predsjednik FIJET-a Tijani Haddad i dodaje kako je Marko Polo bio jedan od prvih turističkih pisaca. Predsjednica FIJET-a – Hrvatska Tina Čubrilo ističe da je cilj nagrade Marko Polo, koja se dodjeljuje 13. godinu, popularizacija putovanja i upoznavanje drugih kultura te afirmacija turističkog novinarstva.

VIDEO Blagdanski prizori koji podsjećaju na pravu bit Božića: Žive jaslice možete vidjeti na Opatovini u Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije