Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova istraga

Marin Kamenički (22) napokon optužen: Ilicom je vozio 195 kilometara na sat i usmrtio dvije osobe

Prometna nesreća koju je izazvao Marin Kamenički
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/11
07.04.2020.
u 13:28

Nesreća se dogodila u kolovozu 2018. dok je divljao svojim Mercedesom C63 AMG. Poginule su njegova suvozačica Laura Stelio i Nadica Hoflinger, putnica iz Opela s kojim se sudario

Marin Kamenički (22) optužen je da je skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe dok su još tri bile ozlijeđene. Optužnicu je nakon malo više od godinu i pol dana istrage podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. U nesreći su poginule njegova suvozačica Laura Stelio i Nadica Hoflinger, putnica iz Opela s kojim se sudario.

Prema optužnici, Kamenički se tereti da je 23. kolovoza 2018. u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG. Kretao se Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja je izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen, zarotirao se pri čemu je prešao u suprotni smjer.

Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru. Od siline udarca, otvorila su se suvozačka vrata, a sa suvozačkog sjedala je iz vozila ispala Nadica Hofinger, koju je potom udario Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.

Mercedes se i dalje nekontrolirano kretao te je Opel Astru nastavio gurati sve dok je nije odbacio na betonski potporni zid. Potom je i vozilo od Kameničkog udarilo u potporni zid, nakon čega se odbilo, prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u drugi  Mercedes, nakon čega se vozilo kojim je upravljao Kamenički zaustavilo i zapalilo.

Komentara 19

BS
@bserver
14:08 07.04.2020.

u normalnom sustavu bio bi vec godinu i pol u zatvoru

Avatar FrancJunior
FrancJunior
14:06 07.04.2020.

Posto, na zalost, nema vise smrtne kazne, najvisa moguca kazna je najmanja kazna koju je ovaj ubojica zasluzio!

ED
edvardl
14:09 07.04.2020.

I???? Jeli dobio doživotnu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije