Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA BURZA RADA

Marica Stvorić (52): Poslije 32 godine otkaz me šokirao

Marica stvorić
Ivica Galović/PIXSELL
26.02.2010.
u 19:38

Večernjakova rubrika koja će vam u vrijeme krize pomoći da lakše nađete posao! Javite nam kako ste izgubili posao i što biste voljeli raditi. burza@vecernji.net

Pune 32 godine radila sam kao kontrolor na blagajni i kad su meni i još desetorici mojih kolega i kolegica ponudili otkaz uz odgovarajuću otpremninu i odlazak na burzu za nezaposlene, bio je to pravi šok.

Posao kontrolora za mene je bio jedini koji sam znala, ali kako je vrijeme odmicalo, sve sam više shvaćala da su uvjeti za rad iz godine u godinu bili sve teži, ritam rada obezvređivao je naše znanje i iskustvo, a zdravlje nam je zbog toga bilo sve ugroženije.

Zato sam i prihvatila ponudu, obitelj me podržala i nadam se da ću naći novi posao. Istina, prelaskom na zavod za zapošljavanje stekla sam uvjete da novčanu naknadu primam do stjecanja uvjeta za mirovinu ili do novog zaposlenja, ali ću se truditi da posao nađem što prije jer svojim radnim iskustvom mogu još mnogo dati – kaže 52-godišnja Marica Stvorić iz Slavonskog Broda, koja je 31. siječnja dobila otkaz u brodskoj Fini.
– Otkaz je bio svojevrsno olakšanje jer se radilo doslovce bez radnog vremena. No suprug radi i nadam se da neće sve biti crno – kaže Marica Stvorić.

Komentara 4

FT
franjo.tahi
19:51 26.02.2010.

HDZ zna!!!

Avatar kresimir*
kresimir*
00:21 27.02.2010.

Gospodjo draga! Kaj je to vas sokiralo? Cinjenica da dosad niste imali pojma o zivotu. Zar ste mislili da u istoj firmi morate raditi jos 20 godina? Strucnost? Svaka cast. Sta je s drugim ljudima koji su strucni? Strucniji.

DO
doktorica
19:11 28.02.2010.

Neka daju otkaz službenicama na burzi koje besposleno sjede po cijeli dan,ne treba ih toliko kad postoje kompjuteri i obrada podataka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije