Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Marić: Nisam upoznat sa situacijom oko objave novih mailova o grupi Borg

Ministar financija Zdravko Marić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.10.2018.
u 12:39

Ministar je istaknuo da o tom slučaju nema takvih saznanja što se tiče njegovog ministarstva, za koje tvrdi da radi na odgovoran i transparentan način

Ministar financija Zdravko Marić nije u utorak želio komentirati objave novih mailova vezanih uz grupu Borg, po kojima se Lex Agrokor u posljednji tren mijenjao kako bi se pogodovalo američkom fondu Knighthead, rekavši kako nema takvih saznanja što se tiče njegovog ministarstva, za koje tvrdi da radi na odgovoran i transparentan način.

"Nisam upoznat, nisam stigao pogledati, vidio sam samo naslove, nisam uopće znao o čemu se radi", izjavio je Marić novinarima na Danima financijskih institucija.

Tvrdi kako nema takvih saznanja što se tiče njegovog ministarstva, te da njegovo ministarstvo radi na velikom broju zakona, ali na "krajnje odgovoran, službeni, transparentan način".

Veliki je broj zakona koji se izrađuju u Ministarstvu financija, bilo da se radio o poreznom ili financijskom sustavu. Ministarstvo je uvijek i samo isključivi nositelj svih tih zakona, naglasio je.

"Ako i uključujemo druge ljude, poglavito u financijskom sustavu - predstavnike HNB-a, HANFA-e i ostalih, sve je to na krajnje odgovoran, službeni, transparentan način, tako da što se tiče ministarstva financija možete biti bezbrižni po pitanju toga. Naravno, ima razno-raznih komentara i legitimnih zahtjeva, koji dolaze od različitih interesnih skupina, da se u određenom sustavu napravi ovo ili ono, ali na kraju je naša konačna riječ", kazao je Marić.

N1 je objavio u utorak mailove koje su 30. ožujka 2017., dan uoči usvajanja prijedloga Lex Agrokor na Vladi, razmijenili tadašnja ministrica gospodarstva Martina Dalić i Branimir Bricelj, član grupe poznate pod nazivom Borg, koja je radila Lex Agrokor.

Iz njih se, kako navodi N1, vidi da su toga dana u prijedlog unesene izmjene koje su omogućile Knighthead fondu da kroz roll up kredit ostvari goleme profite, a ostali goleme gubitke. Knighthead je, pišu, zahvaljujući tome "u punom iznosu naplatio obveznice koje je kupovao u bescjenje od prodavatelja koji nisu znali za Lex Agrokor".

Komentara 15

DK
davor.kutlesa
14:44 23.10.2018.

Mariću Mariću a sa čime sti uopće upoznat!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar siva_sova
siva_sova
16:10 23.10.2018.

mariću lopino vrati pare

PR
propalismoFranjoskroz
20:29 23.10.2018.

4 milijarde kuna je ovaj lik povećao javni dug u samo godinu dana i to u trenutku kada se može zaduživati skoro bez kamata??Zamislite sto čeka buduće ministre financija kada budu morali refinancirati dugove ovog Todoricevog potrčka kada ne bude vise bilo jeftinih kredita???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije