Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Manjinci od HDZ-a u zamjenu za podršku zatražili Vladu centra bez radikalnih članova

naslovnica 17.6.
Foto: VL
17.06.2016.
u 00:10

Izvori iz HDZ-a kažu da su uvjeti manjinaca Vlada centra s programom i ministrima okrenutima političkom centru

Najneizvjesnija politička kriza u povijesti hrvatske parlamentarne demokracije polako dobiva epilog. Još je neizvjesno hoće li završiti novim izborima ili će HDZ uspjeti sastaviti novu Vladu.

Neizvjesno je i hoće li HDZ imati 30 dana za pokušaj formiranja nove parlamentarne većine ili će oporba zajedno s Mostom prikupiti 76 potpisa za raspuštanje Sabora i inzistirati da se glasanje o tome odmah (što prije) stavi na dnevni red. Ako uzmemo varijantu da će HDZ imati 30 dana da njihov kandidat za mandatara Zdravko Marić pokuša dobiti novu parlamentarnu većinu, možemo i nagađati kako bi ta eventualna nova Vlada mogla izgledati.

HDZ trenutačno ima 68 zastupnika (kada se zbroje Domoljubna koalicija i Klub Milana Bandića te tri odmetnuta mostovca) i sada, neslužbeno doznajemo, sve karte polaže na pet manjinaca. Oni su ključni da bi zajedno s njima pod okrilje HDZ-a dobili još troje zastupnika pa da ukupno imaju 76 ruku potrebnih za novu parlamentarnu većinu.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>Sabor razriješio Oreškovića: Smijenili su me zbog SOA-e

>>Predsjednica očinje konzultacije

>>SDP ima podršku Mosta za samoraspuštanje Sabora

>>Marijana Petir Srbiji: Ne možete promijeniti Stepinčevu svetost

>>Kapetan Srna predvodi vatrene protiv Čeha: Želja moga oca bila je da se vratim i igram na Euru

Foto: VLm

Komentara 54

R1
R1971D
21:12 16.06.2016.

Bit će to jaka vlada...Pupovac bi mogao biti ministar branitelja, Tepić predsjednik sabora, Čačiću dati financije a Glavašu pravosuđe...zemljo otvori se...

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
20:57 16.06.2016.

Ma kakovih 76 glasova pa opet natezanje, novi izbori pa kako Hrvatski narod hoce, ako hoce opet crvene neka nam bude, to je demokracija.

VR
vrt
20:59 16.06.2016.

Ma neeeee! Nebi HDZ s Pupovcem, nikada! ; )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije