Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANĐEOSKO LICE

Maniero na slobodi

Felice Maniero
23.08.2010.
u 15:26

Njegov je život bio pun nevjerojatnih zbivanja, od bjegova iz zatvora do provoda na jahtama i vožnje najskupljim automobilima, a navodno je krijumčario oružje i u Hrvatsku.

RIM – Felice Maniero (55), bivši šef kriminalne bande s prostora Brenta na sjeveroistoku Italije, nazvan Anđeosko Lice (Faccia D'Angelo) zbog zaista nevina dječačkog izgleda, od danas je slobodan čovjek.

Bio je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstava i na 11 godina zatvora zbog pljački što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 17 godina. Njegov je život bio pun nevjerojatnih zbivanja, od bjegova iz zatvora do provoda na jahtama i vožnje najskupljim automobilima, a navodno je krijumčario oružje i u Hrvatsku. Bio je uhićen i na jahti ispred otoka Caprija, a 1995. postao je svjedokom pokajnikom, odnosno počeo je surađivati s pravdom i omogućio je policiji potpuno razbijanje bande kojoj je bio na čelu. Kao "suradnik" pravde dobio je novo ime i boravište. Posljednjih se godina pod novim imenom i u novom mjestu boravka počeo baviti poduzetništvom, odnosno postao je trgovac kućanskim predmetima. Od sada više ne mora biti u kućnom pritvoru i može uživati punu slobodu.

Gian Mario Balduin, njegov odvjetnik, izjavio je sada kako njegov štićenik "možda nije novi čovjek, ali nakon 35 godina provedenih u pljačkama i zatvorima jako je izmijenjen". Dakako, ne živi u svome rodnome mjestu Campolongo Maggioreu pokraj Venecije, već u nekom mjestu u središtu Italije. Njegova je kćerka 2006. izvršila samoubojstvo.

Maniero je s novinarom lista Giornale Andreom Pasqualettom koncem devedesetih godina napisao i knjigu "Priča kriminalca" u kojoj je, uz ostale svoje aktivnosti, opisao i da je krijumčario oružje na prostor bivše Jugoslavije, odnosno u Hrvatsku početkom devedesetih godina. U knjizi Maniero iznosi da je "trgovao sa sinom hrvatskog predsjednika Tuđmana", odnosno navodno je u Hrvatsku slao teško oružje za koje je, uz ostalo, dobivao lako oružje koje je upotrebljavao za pljačke u Italiji.

"Četiri godine imao sam tajne trgovinske odnose s poznatim osobama u onoj zemlji. Bio sam prijatelj i trgovao sam sa sinom hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Mladi je Tuđman trebao postati šefom tajne službe te zemlje. S njime sam se često viđao", napisao je, uz ostalo, Maniero. Navodno je Anđeosko Lice, kako je napisao, u Hrvatsku uputilo dva kamiona puna robe i hrane.

"S Tuđmanom, kada je došao u moju kuću, dogovorio sam nabavku oružja. Hrvatska je imala potrebu za oružjem, a ja sam znao kako ga nabaviti. Trebali su joj tenkovi, topovi, borbeni helikopteri i drugo teško oružje", iznio je Maniero o navodnim "poslovima" s hrvatskim predstavnicima. Maniero se navodno upoznao sa Stjepanom Tuđmanom kada se oženio s Marijom Ramić iz Rijeke u želji da dobije hrvatsko državljanstvo. Koliko ima istine u tim njegovim pričama o navodnim vezama sa sinom prvog hrvatskog predsjednika? Sigurno je da je Maniero, sin radnika u Fiatu, u svojoj kriminalnoj karijeri imao vile, jahte i automobile te da je bio osuđen i da je sada slobodan čovjek s drugim identitetom.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:31 23.08.2010.

Ovaj se ceri ka da su mu otkrili da je upravo izija kalinićev gulaš :(

OB
-obrisani-
15:50 23.08.2010.

pogledajte slike ovog manijaka i onog s desne strane,kalinica zveri....??????al su ih namestili na prvoj strani,a????heheheheh,braca rodjena.

OB
-obrisani-
10:15 24.08.2010.

Legenda!!!Svako ko je dobar sa Tuđmanima je LEGENDA!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije