Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"sredit će to mama"

Mama hakerica provalila u školsko računalo i djeci popravljala ocjene

računalo
Marko Mrkonjić/Pixsell
24.07.2012.
u 15:24

Catherine Venusto čak je 110 puta provaljivala u školsko računalo. Mama hakerica nije samo ispravljala ocjene nego je čitala i e-mailove profesora te spise odjela ljudskih resursa.

Nema toga što mama ne bi za svoje dijete napravila. Potvrđuje to iznova i primjer jedne Amerikanke koja je hakirala računalo u školi svoje djece kako bi promijenila njihove ocjene!

Catherine Venusto (45) iz New Tripolija u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji nezakonito je ispravila loše ocjene svoje kćeri u lipnju 2010. godine te test svog sina u veljači 2012. godine.

Također je čitala i službenu poštu administratora i profesora u školi, a sve je to činila (i) nakon što je dala otkaz na mjestu tajnice te se prebacila u drugu školu.

Otkrivena je tek nakon što je jedan profesor istraživao zašto je direktorica Marry Wright ulazila u školski e-dnevnik. Kada je pak ona rekla da nije ulazila u e-dnevnik, pozvana je i policija te se konačno razotkrilo tko neovlašteno koristi direktoričinu šifru.

A Catherine Venusto čak je 110 puta provaljivala u školsko računalo. Mama hakerica nije samo ispravljala ocjene nego je čitala i e-mailove profesora te spise odjela ljudskih resursa.

Određeno joj je 30.000 dolara jamčevine, a prijeti joj kazna do 90.000 dolara, ali moguća je i zatvorska kazna od čak 42 godine zatvora. Optužena je po šest točaka optužnice, a za svaku je maksimalna kazna sedam godina zatvora ili 15.000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
16:11 24.07.2012.

zatvorska kazna do 42 godine???? LOL... kod nas podmitis nastavnika i ocjena ispravljena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije