Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peta članica

Malta ratificirala ugovor o ulasku Hrvatske u Europsku uniju

tonio borg
Reuters/PIXSELL
05.03.2012.
u 22:25

MInistar vanjskih poslova Borg izrazio je zadovoljstvo ulaskom Hrvatske, s kojom Malta dijeli zajedničke kršćanske korijene i tradiciju, u EU.

Parlament Republike Malte jednoglasno je večeras ratificirao ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, obavijestio nas je Tomislav Vidošević, hrvatski veleposlanik u Italiji, koji je ujedno i veleposlanik za Maltu, Cipar i San Marino. Malta je, nakon Slovačke, Mađarske, Bugarske i Italije, peta članica Europske unije koja je ratificirala hrvatski pristupni ugovor.

Tomislav Vidošević je, u povodu početka postupka ratifikacije ugovora u malteškom Parlamentu, boravio na Malti, gdje se sastao s predsjednikom Parlamenta Michaelom Frendom i potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova Toniom Borgom, koji je predstavio parlamentu vladin prijedlog za ratifikaciju ugovora o pristupanju Hrvatske u EU.

Michael Frendo je izrazio posebno zadovoljstvo skorim stupanjem Hrvatske u punopravno članstvo EU kao i činjenicom što je Malta među prvim zemljama koje su prihvatile hrvatski ulazak među 27 država Europe. Borg je izrazio zadovoljstvo ulaskom Hrvatske, s kojom Malta dijeli zajedničke kršćanske korijene i tradiciju, u Europsku uniju. Unutar Unije dvije će zemlje imati veće mogućnosti za suradnju po pitanjima od zajedničkog interesa, posebno kada je riječ o suradnji na Mediteranu.

Komentara 3

AG
Agramer198
22:47 05.03.2012.

\"Borg je izrazio zadovoljstvo ulaskom Hrvatske, s kojom Malta dijeli zajedničke kršćanske korijene i tradiciju, u Europsku uniju.\" E tak lijepu i iskrenu čestitku ćemo od Slovenaca doživjeti ne....

Avatar Aristarh
Aristarh
23:25 05.03.2012.

Mala Malta. Sad je na redu i malecka Slovenija.

FA
Fantom47
10:23 06.03.2012.

Imamo zajedničke kršćanske korjene, a u Hrvatskoj na vlasti agnostici i ateisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije