Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bjelovaru

Maloljetnik počinio tri kaznena djela, bježao od policije i ugrizao policajca. Dobio uvjetnu kaznu

policija ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
10.11.2023.
u 11:28

Tešku krađu počinio je dana 13. veljače 2022. kada se iza ponoći približio zaključanom automobilu marke Peugeot koji je bio parkiran ispred kuće.

Maloljetnik je osuđen zbog počinjenja tri kaznena djela:  teške krađe, teške krađe u pokušaju i prisile prema službenoj osobi na Općinskom sudu u Bjelovaru.

Tešku krađu počinio je dana 13. veljače 2022. kada se iza ponoći približio zaključanom automobilu marke Peugeot koji je bio parkiran ispred kuće. Nepoznatim alatom uspio je otvoriti vozačeva vrata i razvalio pretinac koji se nalazi između vozačevog i suvozačevog sjedala odakle je ukrao muški kožni preklopni novčanik s osobnim dokumentima, bankovne kartice i iznosu od 16,50 kuna. Ukupna šteta iznosi 2000 kuna, piše Bjelovar.live.

Iste noći, maloljetnik je komadom betona udarao po dvoslojnom IZO staklu trgovine te je uspio razbiti vanjsko staklo. Primijetio je da mu se približavaju policijski službenici te bacio komad betona i počeo bježati. Počinitelj se oglušio na policijsku naredbu "Stoj policija!", ali su službenici potrčali i uspjeli uhvatiti maloljetnika.  "Cijelo vrijeme je pružao fizički otpor. U trenutku kada se nalazio na tlu, a policijski službenik ga opkoračio i desnim koljenom kleknuo mu na prsa, ugrizao je policijskog službenika u predjelu desne natkoljenice nanijevši mu tjelesnu ozljedu u vidu ugrizne rane", stoji u presudi. 

Počinitelj je odlukom suda dobio jedinstvenu kaznu od godinu dana, međutim kazna mu je naposljetku zamijenjena uvjetnom osudom. U presudi stoji da u zatvor neće morati ako u roku od pet godina koliko mu traje uvjet, ne počini novo kazneno djelo. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Drama ispred osnovne škole: Vozač išao zgaziti policajce, oni zapucali u zrak

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije