Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pakao droge

Maloljetnik cijelu godinu dilao travu kod osnovne škole

'za zag.....28.09.2004......varazdin... droga....ovisnost......mladi....marihuana snimio marko jurinec'
Marko Jurinec/Pixsell
09.10.2012.
u 19:14

Istragom je utvrđeno da je 16-godišnjak ove godine prodao marihuanu većem broju konzumenata na području Varaždina

Maloljetnog dilera policija je uhvatila na dvorištu jedne varaždinske osnovne škole u subotu poslijepodne. Policajci, koji su bili u redovitom obilasku grada, primijetili su sumnjivu skupinu na igralištu te su je legitimirali. Jedan od petorice maloljetnika (16) policajcima je odmah dragovoljno predao zamotuljak sa 2,3 grama marihuane, nakon čega je njegov godinu dana stariji kolega također predao policiji manju količinu marihuane, ali i paketić rizli i preciznu digitalnu vagu.

Dilao po cijelom Varaždinu

Istragom je utvrđeno da je 16-godišnjak ove godine prodao marihuanu većem broju konzumenata na području Varaždina. Je li dilao po školskim igralištima ili negdje drugdje, policija nije željela otkriti. Kod koje se osnovne škole dogodio ovaj incident, nije poznato. Psihologinja Željka Čolović Rodik iz II. OŠ o slučaju je rekla:

– To je strašno. Djeca više nisu sigurna ni na školskom dvorištu. Ipak, najviše je na roditeljima da paze što im rade djeca. Školska igrališta javni su prostori i mi djeci ne možemo zabraniti da se tamo druže, ali s djecom se nikada ne može biti potpuno opušten.

Čolović Rodik kaže da je nekada u njihovoj školi bilo mnogo više takvih situacija, no da u posljednje vrijeme ne pamti sličan slučaj.

– Policija je svojim akcijama zaista smanjila ponudu droge na tržištu, ali nova vremena i nove generacije očito opet traže nova tržišta – kaže Rodik te dodaje da je dijete koje je preprodavalo drogu "pravi diler".

– Trend je u svijetu da "pravi" dileri za svoje poslove koriste sve mlađu djecu, koja za ta kaznena djela odgovaraju drukčije nego punoljetne osobe, odnosno ona nisu u tolikoj mjeri odgovorna – kaže psihologinja Rodik i ističe da je to nešto čega se treba bojati.

Bez sadržaja za mlade

– Naravno da se bojim, ali odnos sa svojim sinom temeljim isključivo na povjerenju i edukaciji i zbog takvih stvari neću mu nametati nikakva posebna ograničenja – rekla nam je Tanja Bunjevac, majka 11-godišnjaka koji pohađa jednu od varaždinskih osnovnih škola.

– Glavni je problem ovog grada to što za djecu i mlade nema nikakvih sadržaja, nema kluba za mlade, udruge koje nešto rade ne nailaze na podršku i zato naša djeca lutaju i cugaju kod trafostanica ili po parkovima – kaže ova mama i dodaje kako je i ovaj 16-godišnji diler nečije dijete kojem očito nitko u životu nije pokazao da postoji nešto bolje.

Komentara 6

CH
chemica
21:00 09.10.2012.

Ako ti je majka rodila bedaka, tvoj je diler sretan čovjek.

VE
velikazmija
21:03 09.10.2012.

policija i po dvorištima treba znati kad se razvažđa na punktove gledao sam prije neku godinu auto dolazi zaustavi se sa ulice dvojica otvaraju prtnažnik i svak na jednu stranu nestaju i auto i oni sve i desetak sekundi gotovoak sekundi gotovo policija treba biti u civilu i ne uvijek isti rejon -dvorišta i prizemlje - neki iznajmljuju da bi te uvijete imali dali to vlasnici znadu neznam puno je droge trava i nekakva smolasta masa javno ne plaše se nikog -strava -- naša budućnost gledaš misliš da su hlače na trkljama -- jad --i bijeda poroka -

UD
Utjerivać dobroga
19:24 09.10.2012.

Jaka stvar. Na Ravnicama, pokraj Kraša je vrtić u kojemu popodne i navečer rade dileri. Javljano je policiji, pa opet ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije